Olajos magvak – A tested jelzi, neked melyikre van szükséged

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Olajos magvak – A tested jelzi, neked melyikre van szükséged

Ha valaha is próbálkoztál az életmódváltással, akkor biztos te is hallottad jó tanácsként, hogy „ha nassolnivalóra vágysz, válaszd az olajos magvakat”. Ez az életmód-tipp kétségtelenül megállja a helyét, de azt is tudod, miért olyan hasznosak ezek a ropogtatnivalók az egészséged szempontjából?

Kesudió Kép forrása: fedandfit.com

A kesudió nem tartozik a legolcsóbb alapanyagaink közé – ahogy általában az olajos magvak sem – de vásárlásnál mindig azt vedd figyelembe, hogy ezekből a finomságokból egyszerre csak egészen keveset ajánlatos fogyasztanod.

Ráadásul azért is érdemes időnként kesudiót enned, mert nagy mértékben hozzájárul a szívproblémák megelőzéséhez, miközben csökkenti a vérnyomást, illetve gazdag cinkben, jódban, magnéziumban, szelénben, folsavban, vasban, és persze a már jól ismert, de szinte állandó pótlásra szoruló B-vitaminokban.

Hozzájárul a nyugodt alváshoz, a szépség megőrzéséhez, az étvágycsökkentéshez, de még az immunrendszer erősítéséhez is.

Mandula Kép forrása: lecremedelacrumb.com

A mandula minden formában hihetetlenül egészséges nassolnivaló, hiszen rengeteg magnéziumot, káliumot és kálciumot tartalmaz, így többek között a csontok egészségéhez és a harmonikusabb közérzet kialakításához is hozzájárul, illetve B- és E-vitaminokban is gazdag.

Ráadásul sok benne a fehérje és a rost is, így nem csupán az emésztésednek tesz jót, de húspótlónak is megfelel!

Segítségével gyorsan jól lakhatsz, a belőle őrölt lisztet pedig rengeteg reform receptben felhasználhatod. Azt pedig ugye mondanunk sem kell, hogy a telítetlen zsírsavtartalma miatt is érdemes az étrendedbe emelned? 

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv