10 nyomós ok amiért együnk gránátalmát

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
10 nyomós ok amiért együnk gránátalmát

A gránátalma bár ősz végén terem, még tavasszal is bátran fogyasztható. Sőt, kifejezetten ajánlott a fogyasztása, mivel nem csak finom, de nagyon egészséges is. Lássuk, mik a szervezettünkre gyakorolt pozitív hatásai!

Hatóanyagok

A gránátalma nem véletlenül tartozik a szuper-élelmiszerek közé: nagyon magas arányban tartalmaz ugyanis olyan anyagokat, amelyek a szervezet egészséges működése és az esetleges betegségek megállítása szempontjából nélkülözhetetlenek.

Nagy arányban található meg benne polifenol, különböző nyomelemek, vitaminok és egyéb gyógyhatású molekulák. A gránátalma kiváló kálium és C-vitamin forrás, emellett nagy mennyiségben tartalmaz flavonoidokat és gyümölcscukrot is.

Rák

Egyre több tudományos eredmény szól arról, hogy a gránátalma hatóanyagaival folytatott kísérletek biztatóak a rák elleni kutatások szempontjából is. Több kísérlet is reményteljes eredményeket produkált a gránátalmával a prosztata-, emlő- és bőrrák megelőzésével és gyógyításával kapcsolatban.

A kísérletek eredményei alapján a gránátalma hatóanyagai segíthetnek a rákos sejtek egészségessé való alakulásában is.

Tudósok szerint várható, hogy a gyümölcs hatóanyaga nemsokára több gyógyszer alapanyagai között is szerepelhet mind megelőző, mint kezelő anyagként.

Fókuszban

A légúti hurut lehetséges színei - Melyik, mit jelent?

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Egészség és életmód

A légúti hurut lehetséges színei - Melyik, mit jelent?