Meghökkentő! Ezek után biztos, hogy nem kívánod meg többé a tehéntejet

Berényi Nóri
Írta: ,
Meghökkentő! Ezek után biztos, hogy nem kívánod meg többé a tehéntejet

Kép forrása: diyphotography.net

Egészen kiskorunktól azt hallgattuk mindenkitől, hogy igyunk sok tejet, mert erősek lesznek tőle a csontjaink, viszont arról senki nem mesélt, hogy ennek milyen hátulütői lehetnek. Manapság azonban egyre több kutatásnak vetik alá a tehéntejet, és sorra derülnek ki a káros hatásai az emberi szervezet számára.

Bár akinek a tejeskávé a mindene, az nehezen tudja elképzelni az életét tej nélkül, de szerencsére már erre is van megoldás! A legjobb az lenne, ha csökkentenéd a napi kávémennyiségedet, és amikor iszol, akkor kizárólag növényi tejet fogyasztanál. Rengeteg fajtából tudsz már válogatni, a mandulától a mogyorón át a kókuszig bármelyiket ihatod anélkül, hogy utána fájna a gyomrod, vagy puffadnál.

Utóbbit egyébként te magad is elkészítheted! Vegyél egy nagy csomag kókuszreszeléket és daráld le (ettől szép, krémes állaga lesz), majd öntsd fel kb. 3dl vízzel. Ezután botmixerrel újra turmixold le és egy szűrőn keresztül szűrd át az így kapott tejet. Érdemes egy éjszakára betenned a hűtőbe, hogy összeérjen, illetve dúsíthatod kókusztejszínnel is. Csak annyit mondunk, hogy viszlát puffadás! :)

Viszlát lapos has Kép forrása: victoriassecret.com

Mivel a tej emésztése alapjáraton is megerőltető a gyomrunknak, ezért egy minimális puffadás bármikor kialakulhat, ha tejet iszol.

Például reggel, ha a lattéd elfogyasztása után nem érted, hogy mitől növekedett meg a hasad térfogata, akkor gondolj arra, hogy ennek valószínűleg a tej a ludas!

Ez egy teljesen egészséges szervezet esetében is gyakori reakció, de laktóz- vagy tejfehérje intolerancia esetén is jól ismer tünet.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba