Ezek után biztos, hogy nem kívánod meg többé a tehéntejet

Berényi Nóri
Írta: ,
Ezek után biztos, hogy nem kívánod meg többé a tehéntejet

Kép forrása: diyphotography.net

Egészen kiskorunktól azt hallgattuk mindenkitől, hogy igyunk sok tejet, mert erősek lesznek tőle a csontjaink, viszont arról senki nem mesélt, hogy ennek milyen hátulütői lehetnek. Manapság azonban egyre több kutatásnak vetik alá a tehéntejet, és sorra derülnek ki a káros hatásai az emberi szervezet számára.

A tej már természetesen is tartalmaz növekedési hormont, amitől az utódok fejlődhetnek, de ezen felül a tejipar is gondoskodik róla, hogy plusz hormontartalmú készítmények kerüljenek bele, nem hiába kapnak a tehenek hormonkezelést. Ezáltal beindul a tejtermelés, viszont arról sokan megfeledkeznek, hogy ezáltal mi is bevisszük a szervezetünkbe ezeket a káros anyagokat, ami nagy pusztítást végezhet testünkben.

A tejben lévő hormontartalom igen magas koncentrációjú, így akár kis mennyiségben is képes sejtburjánzást okozni. Ez az utódoknak jó, hiszen segíti növekedésüket, mi viszont másképp reagálunk rá, így daganatos betegségek vagy akár meddőség is kialakulhat miatta. Pontosan ezért a kismamáknak fokozottan ügyelniük kell a tejfogyasztásra!

Viszlát lapos has Kép forrása: victoriassecret.com

Mivel a tej emésztése alapjáraton is megerőltető a gyomrunknak, ezért egy minimális puffadás bármikor kialakulhat, ha tejet iszol.

Például reggel, ha a lattéd elfogyasztása után nem érted, hogy mitől növekedett meg a hasad térfogata, akkor gondolj arra, hogy ennek valószínűleg a tej a ludas!

Ez egy teljesen egészséges szervezet esetében is gyakori reakció, de laktóz- vagy tejfehérje intolerancia esetén is jól ismer tünet.

Fókuszban

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni

Az 5 legfinomabb tejes kávé recept, amiért minden nő odavan

Megéri hibrid autóval járni (?)

Egészség és életmód

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni