5 ok, amiért hirtelen nem kívánod a húst

Nagy Niki
Írta: ,
5 ok, amiért hirtelen nem kívánod a húst

Kép forrása: unsplash.com

Nem kell ahhoz vegetáriánusnak lenni, hogy az ember egyszer csak ne kívánja többet a hús ízét - sokkal gyakrabban előfordul, mint gondolnád, még azokkal is, akik egyébként megrögzött húsfogyasztók. A dolognak valószínűleg semmi köze ahhoz, hogy sajnálod az állatokat, és még akkor is jelentkezhet, ha nem akarsz kifejezetten vegetáriánus étrendre áttérni, egyszerűen csak úgy érezheted, hogy nem kívánod a húsnak az ízét. Az, hogy a szervezeted hirtelen kevésbé tolerálja a hústermékeket, rengeteg mindenre vezethető vissza – itt van például néhány közülük.

1. Rossz tapasztalatok

Ha éppen ételmérgezésből gyógyultál ki, méghozzá valamilyen húsos étel miatt, nagy az esélye, hogy a szervezeted egy darabig nehezebben tudja tolerálni az adott élelmiszert, és valószínűleg az adott húst is.

Az is lehet, hogy hosszabb távon meggyűlölöd a hús ízét, mert az agyad annyira erősen kapcsolja a negatív érzéshez, hogy automatikusan erre asszociálsz, még akkor is, ha nem veszed észre.

Ha valami hasonló után nem kívánod a húst többet, akkor erős a gyanú, hogy csak pszichológiai kapcsolat van a kettő között.

2. Nehezen emészted meg

Az ember emésztőrendszere változik az idő előrehaladtával, főleg akkor, ha öregedni kezd, és az anyagcseréje lelassul. Ez okozhatja azt, hogy a nehezebb élelmiszereket nehezebben emészti meg, ami pedig azzal járhat, hogy a szervezet elkezdi nem kívánni a nehéz kajákat, ezúttal például a húst, annak ellenére, hogy nem mindegyik terheli meg az emésztőrendszert. Ráadásul hajlamosak vagyunk rengeteg húsfélét egyébként is nehéz körettel fogyasztani, ez pedig még tetézi a helyzetet.

3. Terhes vagy

Lehet, hogy még nem is tudsz róla, de a szervezeted már átalakul, és ennek egyik tünete lehet az, ha hirtelen nem kívánsz bizonyos fajta élelmiszereket. A húsundor nagyon gyakori a terhes nők körében, és az is, hogy nem a hús ízét, hanem az illatát utálják meg. Ha lehet rá esély, hogy teherbe estél, csinálj egy tesztet, biztos, ami biztos.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!