7 dolog, amiről nem is sejtetted, hogy mikrózható

Szirák Viki
Írta: ,

Tudjuk, hogy a mikróval felmelegíthetjük az ételeket, ahogy azt is, hogy bizonyos dolgokat nem szabad beletenni. De azt gondoltad volna, hogy akad pár élelmiszer, amit – bármennyire is hihetetlennek tűnik – nyugodt szívvel betehetsz a mikróba?

Néha neked is nehezedre esik leszedni a fokhagymáról a héját, mert nagyon szorosan rá van tapadva, igaz?

Akkor legközelebb még a hámozás előtt tedd be a mikróba körülbelül 15 másodpercre, és meglátod, ezek után nagyon egyszerűen lejön róla a külső réteg.

A benne lévő víz ugyanis felmelegszik a nagy hő hatására, és lebontja a szoros kötődést a héj és a fokhagyma között.

Szeretnél saját kezűleg gyümölcslevet facsarni narancsból és citromból?

A legfinomabb hatást akkor érheted el, ha a még érintetlen, szeletelés nélküli gyümölcsöket berakod a mikróba 10 másodpercre.

Ez segít abban, hogy megpuhuljanak az összetevők, és még lédúsabbá váljon a narancs és a citrom, ami a dzsúszt is ízesebbé teszi.

Érezhető lesz a különbség!