3 hétig nem ettem húst – Ez történt a szervezetemmel

Zabolai Margit
Írta: ,
3 hétig nem ettem húst – Ez történt a szervezetemmel

Rögtön az elején szeretném leszögezni, hogy nem vagyok dietetikus, és még csak nem is szeretnék senkit meggyőzni arról, hogy mit egyen, vagy mit ne egyen. A személyes tapasztalataim nem feltétlenül egyeznek meg mások tapasztalataival, ez a cikk inkább azoknak született, akik gondolkodnak azon, hogy feladják, vagy visszafogják a húsevést, de egyelőre még csak tapogatóznak a témában – ezek az én tapasztalataim.

Kellett egy felvezető szakasz Kép forrása: tumblr, loveage-moondream

Az, hogy valakinek mennyire könnyű elhagyni a húsevést, nyilván a korábbi étkezési szokásaitól is függ.

Én vidéki gyerekként húst ettem hússal, ezért – bár tudatosabban étkező barátaim ezt megmosolyogták – volt egy felkészítő szakaszom, ahol csak naponta egyszer ettem húst. Nekem ez már a húsfogyasztás visszafogása volt.

Azt gondolom, ha enélkül a rávezetés nélkül, egyik napról a másikra hagytam volna fel a húsevéssel, sokkal rosszabbul viseltem volna a dolgot, így viszont szinte magától alakult úgy, hogy egyszer csak azt vettem észre, már 3-4 napja nem ettem húst.

Lássuk akkor, hogy meddig bírom nélküle – gondoltam.

 

Gyengébb lesz-e, aki nem eszik húst? Kép forrása: conidietrich.com.ar

Még egyszer hangsúlyozva, hogy ezek a személyes tapasztalataim, és hogy nem szeretnék semmit sugallni velük, én sokkal energikusabbnak, jobb kedvűnek éreztem magamat a diétám alatt. Többször jógáztam otthon, és egyszer még futni is elmentem, mert úgy éreztem, túlteng bennem az életerő.

Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy azzal, hogy a húst kiiktattam, kicsit jobban elkezdtem odafigyelni arra, mit eszek: több olajos magot, tejterméket fogyasztottam, így igyekezve pótolni a kieső fehérjét, plusz természetesen rengeteg olyan zöldség is került a tányéromra, amire korábban rá sem néztem. Valószínűleg ennek is köszönhető, hogy a húsmentes hetek alatt én sokkal jobb formában éreztem magamat, mint korábban.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?