Nehéz a gyomrod? 4 apró trükk, amit bevethetsz a jobb közérzetért

Esztergály Lilla
Írta: ,
Nehéz a gyomrod? 4 apró trükk, amit bevethetsz a jobb közérzetért

Nehézkes az emésztésed, gyakran érzed, hogy megüli a gyomrodat az étel? Vagy egyszerűen csak nem tudtál ellenállni, és túletted magad? Hozd el a megkönnyebbülést ezekkel a gyors és természetes praktikákkal!

Almaecet, te csodás

Bizonyára tudod, hogy egy friss salátát feldobhatsz leheletnyi, zamatos almaecettel. De vajon tudod-e, hogy ha vízzel higítva rendszeresen fogyasztod ezt a dédanyáink által is ismert csodaszert, az nem csak lefaragja rólad a felesleges kilókat, hanem az emésztésedet is helyreállítja?

Tény, hogy nem egy bodzaszörp, de hidd el, nem is olyan borzalmas meginni.

Egy pohár vízhez 1-2 evőkanál almaecetet keverj, így elég híg lesz ahhoz, hogy még üdítő és élvezetes is lehessen.

Rendszeres, akár napi 2-3 alkalommal való fogyasztása tökéletes lehet gyomorpanaszok megelőzésére, de egy túl jól sikerült vacsora után is gyors segítséget jelent egy pohár almaecetes vizet elkortyolgatni.

 

Belégzés, kilégzés....

Igen, bármilyen meglepő, egy jógából ismert légzőgyakorlattal is segíthetsz magadon, ha éppen (nehezebb) étkezésen vagy túl.

Ez ráadásul a legkézenfekvőbb megoldás, hiszen semmire nincs hozzá szükséged, mint néhány perc nyugalomra és egy kényelmes fekhelyre.

Az se baj, ha utána szundítasz egyet!

Így csináld: Feküdj a bal oldaladra kényelmes, stabil pózba. A bal karodat nyújtsd ki a fejed alatt, jobb tenyér a test előtt, lábak kényelmesen felhúzva. Lélegezz 21-szer mélyen, hosszan, puhán be és ki.

Ezután feküdj hasra, a lábak kis terpeszben, lábfejek lazán kifelé buknak. Könyökölj fel vállszélességben, és kapaszkodj is bele az ellentétes könyöködbe. A homlokod pihentesd a karokon. A mellkas elemelkedik a talajtól! Itt is lélegezz be 21-szer. Végül a jobb oldaladon zárd a gyakorlatot ismét 21 légzéssel.