Minden napra egy narancs – 7 pozitív egészségügyi hatása

Fischer Anna
Írta: ,
Minden napra egy narancs – 7 pozitív egészségügyi hatása

Néhány évtizeddel ezelőtt még csak hosszú sorbaállások és várakozások révén juthattunk narancshoz, ma azonban már bárhol kapható. Nagyon megéri beszerezni belőle otthonra, ugyanis rengeteg pozitív hatása van.

Vitamin
A narancs nagyon magas A és C-vitamintartalommal rendelkezik. Kutatások kimutatták, hogy rendszeres fogyasztásával a szervezetben megnő a C-vitamin mennyisége, ami erősebbé és ellenállóbbá teszi szervezetünket a megfázásokkal és fertőzésekkel szemben.
 
Ha minden nap megeszünk egy narancsot, akkor már nagyon sokat tettünk azért, hogy a télen olyan gyakori tipikus betegségek elkerüljenek bennünket, mint a nátha, megfázás, köhög és hasonló betegségek. Ha mégis megkaptuk valamilyen fertőzést, akkor a narancs abban is segíthet, hogy a betegség a szokásosnál jóval enyhébb és gyorsabb lefolyású legyen. 
Aromaterápia

A narancsot szeretjük ízéért, egészségünkre gyakorolt előnyös hatásaiért, de nem utolsó sorban az illata az, amely miatt sokunk egyik kedvenc gyümölcse.

Ha az ünnepekre szeretnénk egy kis természetes illatot a lakásban, akkor néhány narancsot hámozzunk meg, és tegyük a fűtőtestre.

Néhány percen belül finom, kellemes narancsillat járja majd be otthonunkat, amely frissítő hatással lesz ránk.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!