Minden idők 5 legszörnyűbb étkezési szokása

Sándor Alexandra
Írta: ,
Minden idők 5 legszörnyűbb étkezési szokása

Úgy gondolod, hogy alapvetően egészségesen táplálkozol? Most meglátjuk! A következő „vétkek” ugyanis azoknál is gyakoriak, akik nagyjából odafigyelnek a vonalaikra…

Nem ülsz le rendesen enni

Ha folyton az íróasztalnál, tévénézés közben, esetleg az ágyban lakmározol, lényegesen megnő az esélye annak, hogy oda sem figyelsz, mit és mennyit eszel.

Kutatások bizonyítják, hogy akik nem étkezésre szánt körülmények között fogyasztják el az ételt, jelentősen nagyobb eséllyel híznak el, továbbá magasabb a koleszterinszintjük, és kevesebb vitamint juttatnak a szervezetükbe.

A dolog másik hátránya, hogy valószínűleg lustaság az oka, így annyi mozgást is megspórolsz, amíg kimennél az étkezőbe vagy a konyhába.

Pedig akármit is csinálsz, legalább húszpercenként ajánlatos lenne testhelyzetet váltanod, különben a fizikai és a mentális egészséged is kárát látja az üldögélésnek vagy a fetrengésnek!

Lakoma előtt vagy után inkább koplalsz

Noha kézenfekvőnek tűnik, hogy különösen laktató trakták előtt vagy után igyekszel spórolni a bevitt kalóriamennyiségen, ennek nem az a módja, hogy akár csak egyetlen étkezést kihagysz.

A koplalás ugyanis anyagcsere-lassuláshoz vezet, tehát negatívan befolyásolja a nagy zaba feldolgozásának módját is.


Így gyorsíthatod az anyagcserédet: 7 trükk, hogy minden eddiginél több kalóriát égess


Ha előre „pihensz rá” a kajaünnepre, szinte biztos, hogy túleszed magad az asztalnál, ha pedig utána, akkor a vércukorszinteddel és az emésztéseddel babrálsz ki különösen.

A legcélszerűbb, ha ilyenkor is rendszeresen kis adagokat veszel magadhoz – legalább háromóránként –, és a napi testmozgásról is gondoskodsz.