Miért jó a teljes kiőrlésű gabona?

Írta: ,
Miért van az, hogy aki teljes kiőrlésű gabonából készült ételt fogyaszt, könnyen csinos marad, míg a finomliszt-alapú falatok zsírpárnákat eredményeznek? Leleplezzük a választ!
A rostok titka

A teljes kiőrlésű gabonafélék hosszan tartó telítettségérzetet adnak fogyasztás után, míg a „fehér” változatok bevitelét követően hamar megéhezel.
A kalóriatartalmuk tehát hiába hasonló, mégis sokkal jobban jársz az előbbivel – arról nem is beszélve, hogy több élelmi rostot tartalmaz, tehát elősegíti az emésztést és a karcsú alak megőrzéséhez szükséges gyors anyagcserét.

Csempészd be az étrendedbe!

Nagyon könnyű lecserélni az egészségtelen összetevőket a megfelelőekre. Válaszd a barna rizst fehér helyett, a hamburgered teljes kiőrlésű lisztbe tett pulykahúsból állítsd össze, a palacsinta tésztájához használj zab- vagy kukoricalisztet, majszolj pattogatott kukoricát chips helyett!


Mindehhez igyál minél több vizet, mert a testednek újdonság lesz az ilyen mennyiségű rostbevitel.