Miért fogyasszunk csírákat?

Fischer Anna
Írta: ,
Miért fogyasszunk csírákat?
A csírák egyre gyakrabban bukkannak fel táplálkozásunkban: ezt esszük húsokhoz, salátaként, vagy akár a szendvicsekbe, vagy joghurtba keverve. Nem véletlen, mivel jellegzetes ízük mellett a csírák az egészségünkre is jó hatással vannak.
Vitaminok, ásványi anyagok Kép forrása: Kelbimbó csírák
A csírákban minden olyan vitamin és ásványi anyag megtalálható, amire a szervezetünknek (különösen a téli megfázós időben) szüksége lehet.
Óriási előnyük a multivitamin tablettákkal szemben nem csak az, hogy természetes közegben kerülnek be a vitaminok a szervezetbe, de lényegesen jobb arányban is szívódnak fel, mint ha tabletta formájában vesszük magukhoz ugyanazt a mennyiséget. 
Magas koncentráció Kép forrása: Búzacsírák
A csírában megtalálható anyagok magas koncentrációja lehetővé teszi, hogy fogyasztásukkal minden olyan anyagot magunkhoz vegyünk, amit egyébként csak kifejezetten nagy zöldségmennyiség elfogyasztásával valósíthatunk meg.
Vagyis ha a csírákat rendszeresen étkezéseink részévé tesszük, azzal biztosítjuk a kellő mennyiségű zöldség és azok hatóanyagainak bevitelét is. 

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!