Megvan a lista! Az ételek, amelyek segíthetnek tovább élni

Nagy Niki
Írta: ,
Megvan a lista! Az ételek, amelyek segíthetnek tovább élni

Kép forrása: unsplash

Nem véletlen, hogy az antioxidáns lett az elmúlt években az a hívószó, amire az egészségesen táplálkozók a legtöbbször hivatkoztak – ezek az anyagok késleltetik vagy gátolják az oxidációs folyamatokat a testben, ami azzal jár, hogy kevesebb esélyünk lesz súlyos betegségekre, és akár hosszabban, egészségesebben is élhetünk. Az alábbi ételekben rengeteg antioxidáns van, ezért nagyon egészségesek – fogyassz belőlük bőven és rendszeresen, hogy megnöveld az esélyedet a hosszú életre!

Hüvelyesek Kép forrása: unsplash

A hüvelyesek fontos fehérjeforrást jelenthetnek akkor, ha vegán vagy vegetáriánus vagy, de akkor is, ha csak csökkentenéd a húsfogyasztásodat, hogy ne pusztítsd jobban a bolygót.

Ezen kívül a babok, a borsók, a lencse, és bármilyen fura, a földimogyoró is, nagyon jó rostforrás.

Rendszeres fogyasztásukkal a bélrendszered mikrobiomja is helyreáll, ennek pedig – mint ahogyan a legfrissebb kutatásokból kiderül – nagyon fontos szerepe van a tested többi szervének működésében.

Többek között az immunrendszerében is!

Tojás Kép forrása: unsplash

Bár a tojásban magas a koleszterin mennyisége, kutatók szerint, ha nem eszel meg belőle embertelen mennyiséget, nem fogja megemelni a véred rossz koleszterinszintjét.

Sőt, a Journal of the American College of Nutrition tudományos folyóiratban megjelent kutatás szerint például azok, akik sok tojást esznek (heti hetet átlagosan, tehát minden napra egyet), 12 százalékkal kisebb eséllyel kapnak sztrókot, mint azok, akik kevés tojást fogyasztanak.

 

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!