Magas vérnyomás? Ezeket az ételeket edd ellene!

Írta: ,

A magas vérnyomás sok kellemetlen tünetet okozhat az életedben, így nem árt, ha egészséges táplálkozással is próbálsz küzdeni ellene. Az már nagyjából köztudott, hogy magas vérnyomás esetén érdemes alacsony nátrium tartalmú ételeket fogyasztani, de azt lehet, hogy nem tudtad, hogy ezzel együtt a magas magnézium, kálcium és kálium tartalom ugyanolyan fontos. Lássuk, ezek alapján miket érdemes beillesztened az étrendedbe! Ne aggódj, nem kell egy újabb diétába fognod, csupa izgalmas és finom alapanyag következik!

Fehérbab Kép forrása: pinchofyum.com

1/6 Fehérbab

Bár a bab nagyon sokszínű alapanyag, talán mégsem fordul meg a konyhádban annyiszor, ahányszor kellene.

Már egy adag fehérbab nagyon sokat segít abban, hogy napi szinten megfelelő mennyiségű ásványi anyagot vigyél be a szervezetedbe, amire kiemelten figyelned kell magas vérnyomás esetén.

Szuper fehérjeforrás, ha vegetáriánus vagy, és ne izgulj, a babfőzeléken túl is van élet, hiszen szuper levesekbe, mexikói fogásokhoz, salátákba vagy köretként is!

Sertésszűz édeskrumplival Kép forrása: foodiewithfamily.com

2/6 Sertésszűz édeskrumplival

Nem hangzik egy igazi diétás fogásnak, ezért szuper, hogy mégis büntetlenül fogyaszthatod akkor is, ha magas vérnyomással küzdesz.

Akár sütőben, akár serpenyőben vagy grillen csinálod, a belül szaftos, kívül pedig ropogósra sült hús biztosan tökéletes fogás lesz, bármikor is fogyasztod.

Ezt csak egy kis édeskrumpli teheti még jobbá, ami sokszor olyan édes, hogy desszertnek is megállná a helyét.

Meghámozva és felkockázva sütőben elkészítve vagy pürésítve is csodálatos!