Te sem szívesen eszel leveles zöldségeket? Trükkök, amivel észrevétlenül illesztheted be az étrendedbe

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A leveles zöldségek általában nem tartoznak a kedvenc alapanyagaink közé, pedig számos pozitív élettani hatással bírnak, miközben kalóriát alig tartalmaznak. Te sem szívesen eszel belőlük? Mutatjuk, hogyan tudod változatosan és szinte észrevétlenül beilleszteni őket az étrendedbe!

Miért jók?

Bármennyire is meglepő, a zöldleveleseknek nem elhanyagolható a fehérjetartalma, különösen nem akkor, ha figyelembe vesszük alacsony szénhidrát- és zsírtartalmukat. Emellett tele vannak ásványi anyagokkal, nyomelemekkel, vitaminokkal, antioxidánsokkal és fitonutriensekkel.

A leveles zöldségek olyannyira hasznosak, hogy minden nap fogyasztanunk kellene belőlük, sok ajánlás szerint egy komplett főétkezésünket kellene ráépítenünk a salátafélékre.

Ha ez számodra is problémás, akkor vesd be az alábbi praktikákat!

Igyál többször zöldturmixokat!

Gyakorlatilag az összes egészségtudatos influenszer, edző vagy táplálkozási tanácsadó oldalán ott virítanak a zöld turmixok, és nem véletlenül! Első ránézésre bizonyára furcsának hat, hogy zöldségeket, fűszernövényeket is felhasználj egy alapvetően édes turmix elkészítésekor, de a végeredmény garantáltan kárpótolni fog. Persze, annak függvényében lehet intenzív, erős, vagy akár kesernyés a végeredmény, hogy milyen alapanyagokat használsz fel, hiszen a zöldturmix messze nem csak édes lehet.

Te sem szívesen eszel leveles zöldségeket? Trükkök, amivel észrevétlenül illesztheted be az étrendedbe

Elsőre talán mégis egy édeskés változattal, a banán-bébispenót párosával érdemes próbálkoznod, mert ez tényleg annyira könnyed és ízletes, hogy meghozza a kedvedet a további kísérletezgetéshez.

Természetesen nem kell itt leragadnod, hiszen a kelkáposztától kezdve a rukkolán át egészen a mángoldig bármi belekerülhet a turmixodba.

A lényeg, hogy amikor új ízt próbálsz ki, először mindig csak kevés zöldet adj a választott gyümölcsökhöz, és inkább a későbbiek folyamán növeld a mennyiségüket, ha szükségét érzed.

Emellett érdemes arra figyelned, hogy a piros és lila gyümölcsök a zölddel együtt barnára színezik a turmixodat, ha tehát nem csak az ízre, hanem a látványra is törekszel, inkább a világosabb húsú finomságokkal (pl. alma, körte, banán, pomelo, stb.) tömd meg a mixert.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!