Az 5 legszörnyűbb étel, amit magadba tömhetsz – Jobb, ha elfelejted őket

Sándor Alexandra
Írta: ,
Az 5 legszörnyűbb étel, amit magadba tömhetsz – Jobb, ha elfelejted őket

Ki ne szeretne beiktatni egy „csaló étkezést”, vagy egyszerűen csak nassolni egy keveset? Az anyagcserédnek és a lelkednek olykor valóban szüksége lehet olyan falatokra, melyek nem feltétlenül tartoznak a legegészségesebbek közé. Ez azonban nem azt jelenti, hogy egyből a következők után kell nyúlnod, hiszen a fölösleges kalóriákon kívül sokkal nagyobb árat fizethet értük a tested.

Péksütemény

Ha már a fánk kapcsán szóba kerültek a pékségek, muszáj megemlítenünk ezeket a guszta kis szépségeket, amelyeknek sajnos az egekben van a glikémiás indexe.

Olyan gyorsan lebomló szénhidrátokat tartalmaznak, amelyek hirtelen emelik meg a vércukorszintedet, hogy aztán hasonló sebességű zuhanás álljon be a létfontosságú értékben.

Amennyiben gyakran fogyasztasz édes vagy sós péksütit, inzulin-rezisztencia alakulhat ki nálad, ami a cukorbetegség előfutára.

Mindez még nem elég ijesztő ahhoz, hogy lemondj a kényeztető falatokról? Akkor hozzátesszük, hogy olyan bőrproblémák is kiújulhatnak tőle, mint az akné vagy a rozácea.

Egyetlen péksütemény 2-3 adag ételnek megfelelő szénhidrátot rejt, tehát a méretre is különösen figyelj!

Cukrozott gabonapehely

Elképesztő, hogy milyen jelzőkkel képesek hirdetni azokat a gabonapelyheket, amelyeknek akár egyharmada(!) is színtiszta cukor lehet.

A natúr zabpelyhen kívül nem létezik olyan változat, ami megengedett volna az egészséges táplálkozásban.

A glutén már önmagában megviselheti a gyomor nyálkahártyáját az arra érzékenyeknél, továbbá a bőrgyulladás kockázatát is növelheti.

Ha gyakran választasz ilyen reggelit, ne lepődj meg, ha rendszeresen hasfájással kell küzdened, ráadásul a menstruációs ciklusodtól függetlenül jelentkező pattanásokkal és mitesszerekkel.

A vitaminokat, ásványi anyagokat és rostokat, amelyekkel a gabonapelyheket dúsítják, jóval táplálóbb forrásból is beszerezheted!

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!