Legszívesebben állandóan ennél? 5 dolog, ami ezt okozhatja

Szirák Viki
Írta: ,

Az állandó éhségérzetnek, és a ténynek, hogy legszívesebben állandóan ennél valamit, pszichológiai és biológiai okai is vannak, amelyek nem feltétlenül magától értetődőek. Ha te is gyakran küzdesz a problémával, és emiatt a súlyodat sem igazán tudod szinten tartani, fontos tudnod, mi okozza a folyamatos „úgy ennék valamit” érzést!

Azt mondják, a napi étkezéseket muszáj betartani, azaz se reggelit, se ebédet, se vacsorát ne hagyj ki.

Ha viszont gyakran eszel cukros finomságokat, chipset, pizzát, fehér kenyeres szendvicset, rizst vagy tésztát, akkor a probléma ezek összetevőiben keresendő! Ugyanis a finomított szénhidrátok híresek arról, hogy nem tartalmazzák a szükséges rostokat, a szervezeted gyorsan elégeti őket, a vércukorszintedet az egekbe küldi, majd hirtelen zuhanásnak indítja.

Az alacsony glükózszint viszont az éhségérzetét felelős hormonokra van hatással, így ne lepődj meg, ha egy tészta vagy csoki után nagyon hamar ennél megint.

Ezeket fontos lenne kiváltanod egészségesebb, rostban és fehérjében gazdag ételekkel (zöldségek, gyümölcsök, barna rizs, quinoa, teljes kiőrlésű ételek), és meglátod, már egy nap után csökkent az étvágyad!

A Psychology & Behavior felméréséből derült ki, hogy emberek sokszor rosszul reagálnak a szomjúság érzetére, és helyette esznek valamit. Olyannyira gyakori, hogy 100-ból 62 esetben így történik!

Erről az tehet, hogy a hipotalamusz az, ami az éhséget és a szomjúságot kiváltja a testedből, és megesik, hogy összekeveredik ez a két dolog egymással.

Ezért legközelebb, amikor ismét elfog az érzés, hogy úgy ennél valamit, próbáld ki, hogy helyette megiszol egy pohár vizet.

Nagy az esély arra, hogy ettől el is múlik a képzelt „éhséged”, és jobban érzed magad tőle.

Csak arra figyelj, hogy várj utána 20 percet, hogy a testednek legyen ideje feldolgozni a vízfogyasztást!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!