5+1 legnagyobb baki, amit elkövetünk a csirke elkészítésekor

Szirák Viki
Írta: , Frissítve:
5+1 legnagyobb baki, amit elkövetünk a csirke elkészítésekor

Kép forrása: unsplash

Te is előszeretettel főzöl és sütsz csirkét, mert gyorsan megvan, miközben isteni finom ételeket készíthetsz a felhasználásával? Noha ez tény, ettől függetlenül van pár dolog, amire fontos lenne odafigyelned; az alábbi hibákat ugyanis rengetegen elkövetik a nyers csirkével.

Miután nyers csirkét főztél vagy sütöttél, az edényeket, evőeszközöket el is kell mosni.

Ezért is javasolják a szakértők, hogy próbáld meg minél gyakrabban cserélni a szivacsot, amit a mosogatás során használsz.

Ez ugyanis talán a konyha leginkább baktériumokkal teli eszköze, amely könnyedén terjeszti a kórokozókat tovább más tárgyakra is.

Jó ötlet, ha megpróbálod fertőtleníteni a szivacsot például úgy, hogy beleteszed a mikróba egy-két percre.

De így is elengedhetetlen, hogy legalább három hetente új szivacsot vegyél elő.

Akkor se felejtsd kint a konyhapulton a nyers csirkét, ha tudod, hogy nemsokára neki is állsz a főzésnek.

Mert bár rövid idő alatt nem lesz baja a húsnak, a szobahőmérsékleten egy idő után rengeteg káros baktérium jelenik meg a felületén, amelyek komoly betegségeket, sőt, ételmérgezést is okozhatnak.

A legjobb, ha a lakásba lépve azonnal beteszed a hűtőbe a húst.

Amennyiben fagyasztott állapotban vásároltad meg, úgy szakértők szerint az a jobb opció, ha két napig a hűtőben hagyod olvadozni, és utána csinálod meg.