Ezek a legjobb és legrosszabb olajok, amiket a szervezetednek adhatsz

Írta: ,

Már hazánkban is egyre több olajtípus jelent meg a legegyszerűbb szupermárketek polcain is, amelyek között nem egyszerű eligazodni. Ha szeretnéd ezek közül a legegészségesebbeket adni a szervezetednek, és megtudni, melyeket érdemes inkább kerülnöd, olvasd el válogatásunkat!

Olíva olaj Kép forrása: unsplash

Az olíva olaj sokak kedvence, amely érthető, hiszen különleges íze van, számos étel elkészítésénél használható, emellett pedig egészségünkre is kedvezően hat: egészséges zsírsavakban és vitaminokban igen gazdag.

A legjobb tésztákhoz, kenyerekhez és salátákhoz, de alacsony füstpontja miatt a sütéshez kevésbé alkalmas.

Válasszuk belőle az extra szűz verziót, ez a legegészségesebb.

Lenmag olaj Kép forrása: bit245/Depositphotos

Omega-3 zsírsavakban és alpha-linolénsavban az egyik leggazdagabb olaj a lenmag olaj, ennek köszönhetően segíthet csökkenteni a gyulladásos folyamatokat, és a rákmegelőzésben is hasznunkra lehet.

A füstpontja szintén alacsony, ezért hidegen érdemes fogyasztani.