Ezekre figyelj oda, hogy a boltban a legfinomabb gyümölcsöket vedd meg

Szirák Viki
Írta: ,

Dinnye, eper, banán: mindegy, milyen gyümölcsöt vásárolsz a boltban vagy a zöldségesnél, nagyon nehéz eldönteni, minőségét és ízét tekintve melyik lenne a legjobb választás. Ezért is érdemes képben lenned az alábbi infókkal!

Először is a legfontosabb, hogy vedd kézbe a dinnyét, ugyanis a megfelelő minőségű (akár kicsi, akár nagy) mindig sokkal nehezebbnek érződik, mint azt ránézésre gondolnád.

Ezután keresd a sárga foltokat, ugyanis amikor még a földön fekszenek, az érintkezési ponton besárgulnak.

Ha ez krémes árnyalatú, már-már narancssárgás lett, az azt jelenti, hogy tökéletesen megérett.

Néha láthatod, hogy vannak rajta kis szakadásszerű, barnább csíkok, és bár ez nem tűnik pozitívumnak, valójában nagyon is az.

Ez azt jelenti, hogy a virág beporzó része hozzáért a gyümölcshöz, és minél több rajta ez a jelzés, annál édesebb!

A formája is sok mindenről árulkodik: ha hosszúkás, akkor az vizesebb, ha kerekebb, akkor pedig édesebb az íze!

Az igazán érett, lédús narancs jellemzője (fajtától függetlenül), hogy kemény, egyenletes árnyalatú, és nem látszik rajta a penész legapróbb jele sem.

Érdemes kézbe fogni, hiszen a súlya arról árulkodik, hogy mennyire lédús: minél nehezebb, annál zamatosabb, ha pedig az illatát is érzed a héján keresztül, az azt jelenti, hogy eléggé megérett már.

A színét is nézd meg alaposan, hiszen az igazán ízletes narancs jellemzője, hogy általában világosabb árnyalattal rendelkezik még.

Ha látsz a héján sérülést, kisebb karcokat, azzal nem feltétlenül kell foglalkoznod, hiszen az arra utal, hogy a szél hatására a gyümölcs néha hozzáért a faághoz, ami nyomot hagyott rajta, de ez az ízén nem változtat!

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba