5+1 élelmiszer, amit soha nem szabad fagyasztóba tenni

Szirák Viki
Írta: ,

Ma már el sem tudnánk képzelni az otthonunkat fagyasztó nélkül, hiszen ez a konyhai berendezés alapjaiban könnyíti meg az életünket. Noha tény, hogy bizonyos ételeket jó ötlet eltenni a későbbiekre, azért van pár dolog, amit mégse lenne szabad a fagyasztóba raknod. Eláruljuk, pontosan melyek ezek!

Noha a minőségét tekintve a fagyasztóban nem lesz különösebben baja a tejnek, és ha iszol belőle, nem fogsz egészségügyi gondokat tapasztalni, de valószínűleg nem sok kedved lesz ilyen állapotban fogyasztani.

Az alacsony hőmérséklet hatására a tej összetevői ugyanis különválnak egymástól, és egy furcsán darabos, vízszerű egyveleget kapsz, ami nem igazán hasonlít a tejre.

Az tuti, hogy sem a kávéhoz, sem a gabonapehelyhez nem passzol ez az állag, így kár is a fagyasztóban tárolni.

Sose tegyél tojást a fagyasztóba, hiszen ezzel nem tudod meghosszabbítani az élettartamát; cserébe azonban elég komoly egészségügyi problémáknak teheted ki magad.

Amikor ugyanis nagyon alacsony hőmérsékleten tárolod a tojást, a benne található víz elkezd ugyan megfagyni, de emiatt a mérete is megnő.

Így a héj lassan elkezd megrepedni, és a környezetében található baktériumok gyorsabban belekerülnek.

Ha mindenképpen el akarod tenni a fagyasztóba a tojást, inkább törd fel, majd verd fel őket, és egy jól zárható zacskóban, vagy esetleg ételhordó dobozban helyezd be őket.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!