5+1 élelmiszer, amit soha nem szabad fagyasztóba tenni

Szirák Viki
Írta: ,

Ma már el sem tudnánk képzelni az otthonunkat fagyasztó nélkül, hiszen ez a konyhai berendezés alapjaiban könnyíti meg az életünket. Noha tény, hogy bizonyos ételeket jó ötlet eltenni a későbbiekre, azért van pár dolog, amit mégse lenne szabad a fagyasztóba raknod. Eláruljuk, pontosan melyek ezek!

Noha a minőségét tekintve a fagyasztóban nem lesz különösebben baja a tejnek, és ha iszol belőle, nem fogsz egészségügyi gondokat tapasztalni, de valószínűleg nem sok kedved lesz ilyen állapotban fogyasztani.

Az alacsony hőmérséklet hatására a tej összetevői ugyanis különválnak egymástól, és egy furcsán darabos, vízszerű egyveleget kapsz, ami nem igazán hasonlít a tejre.

Az tuti, hogy sem a kávéhoz, sem a gabonapehelyhez nem passzol ez az állag, így kár is a fagyasztóban tárolni.

Sose tegyél tojást a fagyasztóba, hiszen ezzel nem tudod meghosszabbítani az élettartamát; cserébe azonban elég komoly egészségügyi problémáknak teheted ki magad.

Amikor ugyanis nagyon alacsony hőmérsékleten tárolod a tojást, a benne található víz elkezd ugyan megfagyni, de emiatt a mérete is megnő.

Így a héj lassan elkezd megrepedni, és a környezetében található baktériumok gyorsabban belekerülnek.

Ha mindenképpen el akarod tenni a fagyasztóba a tojást, inkább törd fel, majd verd fel őket, és egy jól zárható zacskóban, vagy esetleg ételhordó dobozban helyezd be őket.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba