Lapos hasat szeretnél? 7 étel, ami biztosan nem puffaszt

Sándor Alexandra
Írta: ,
Lapos hasat szeretnél? 7 étel, ami biztosan nem puffaszt

Kép forrása: unsplash

A legjobb formádat szeretnéd hozni egy eseményen vagy fotózáson? Esetleg egyszerűen ráuntál, hogy a nem megfelelő táplálkozás miatt folyton kidülled a pocakod? Csokorba szedtük azokat a kajákat, amelyekkel elérheted a célod.

Banán Kép forrása: unsplash

A fogyókúrázók képesek feketelistára tenni ezt a finomságot, noha tele van nélkülözhetetlen vitaminokkal és ásványi anyagokkal.

Káliumtartalma például hozzájárul a sóháztartás egyensúlyához. Ha ugyanis túl sok nátrium halmozódik fel a szervezetedben, hajlamosabbá válsz a vízvisszatartásra, s előbbi nyomelem kiegyenlíti a viszonyokat. 

 
A végletekig leegyszerűsítve a dolgot úgy is fogalmazhatnánk, hogy kálium egyenlő lapos has. (Bár ezért a velős fiziológiai összefüggésért a szakértők talán nyakon is vágnának, hiszen az egyenletből néhány közbülső lépés kimaradt.)
Görög joghurt Kép forrása: unsplash.com
A gazdag, krémes állagú tejtermék nemcsak elsőrangú proteinforrás, de még jótékony baktériumok is találhatóak benne, melyek segítik az emésztésed. 
 
A cukortartalom miatt azonban légy résen: válassz olyat, amiben legfeljebb 20 gramm van! Ha hiányzik az édes íz, eheted a már említett banánnal, szőlővel vagy dinnyével. Jól hangzik, ugye?
 
Neked van valami tuti recepted haspuffadás ellen? Írd meg kommentben!

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!