Kipróbáltuk! Az 5 legnépszerűbb reggeli és hatásuk

Zabolai Margit
Írta: ,
Kipróbáltuk! Az 5 legnépszerűbb reggeli és hatásuk

Számtalanszor hallottuk már, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése – na de mit együnk reggelire? Listát írtam a legnépszerűbb, legtöbbek által fogyasztott, vagy éppen nálunk, itthon legnépszerűbb fogásokból, napról napra végig ettem őket, és most megosztom veletek az értékes tapasztalatot, hogy ti már tudjátok, mit egyetek reggel.

Rántotta és párolt bab

Ez a reggeli nálunk nagy kedvenc, mert gyorsan elkészül, mindig van hozzávaló, és tényleg nagyon laktató.

Két főnek három tojásból, egy kevés tejből, sóból és borsból készül, a kész omlettre pedig néhány csepp fűszeres paradicsomszósz is kerül. A konzerv babot egyszerűen csak egy tálba öntve meg szoktuk melegíteni mikróban, és a rántotta mellé tálaljuk.

Mit várhatsz tőle?

Ezt a reggelit kifejezetten szeretem olyan napokon, amikor tudom, hogy sok dolgom lesz, vagy sokáig nem lesz időm enni, mert tényleg hosszú órákra eltelít.

A legutóbbi alkalommal, amikor direkt emiatt a cikk miatt készítettük, reggel 8 előtt reggeliztem, és délután 2-kor jutott eszembe, hogy azóta nem is ettem semmit, és még mindig nem vagyok különösebben éhes.

Müzli joghurttal

Igazi könnyed kis csemege ez az egyszerű reggeli: egy tálkába teljes kiőrlésű müzlit teszek, lehetőleg valamilyen édesebb változatot, például mogyorósat vagy mézeset, utólag viszont én már nem édesítek semmivel.

A müzlihez néhány szem piros szőlőt dobok, aminek az édessége nagyon jól illik a natúr joghurthoz, amivel az egészet nyakon öntöm.

Mit várhatsz tőle?

Nagy kedvencem ez a fogás, édes és friss, ráadásul még egészséges is – persze attól függően, hogy milyem müzlit használ az ember, viszont mindenképpen jobb, mint valami cukros péksütemény.

Sokáig viszont nem lakat jól, reggel 8 órakor ettem, és fél 10 körül már ismét éhes voltam, igaz, ekkor egy kis nassal már kibírtam ebédig.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv