Kipróbáltuk! Az 5 legnépszerűbb reggeli és hatásuk

Írta: ,

Számtalanszor hallottuk már, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése – na de mit együnk reggelire? Listát írtam a legnépszerűbb, legtöbbek által fogyasztott, vagy éppen nálunk, itthon legnépszerűbb fogásokból, napról napra végig ettem őket, és most megosztom veletek az értékes tapasztalatot, hogy ti már tudjátok, mit egyetek reggel.

Rántotta és párolt bab

1/5 Rántotta és párolt bab

Ez a reggeli nálunk nagy kedvenc, mert gyorsan elkészül, mindig van hozzávaló, és tényleg nagyon laktató.

Két főnek három tojásból, egy kevés tejből, sóból és borsból készül, a kész omlettre pedig néhány csepp fűszeres paradicsomszósz is kerül. A konzerv babot egyszerűen csak egy tálba öntve meg szoktuk melegíteni mikróban, és a rántotta mellé tálaljuk.

Mit várhatsz tőle?

Ezt a reggelit kifejezetten szeretem olyan napokon, amikor tudom, hogy sok dolgom lesz, vagy sokáig nem lesz időm enni, mert tényleg hosszú órákra eltelít.

A legutóbbi alkalommal, amikor direkt emiatt a cikk miatt készítettük, reggel 8 előtt reggeliztem, és délután 2-kor jutott eszembe, hogy azóta nem is ettem semmit, és még mindig nem vagyok különösebben éhes.

Müzli joghurttal

2/5 Müzli joghurttal

Igazi könnyed kis csemege ez az egyszerű reggeli: egy tálkába teljes kiőrlésű müzlit teszek, lehetőleg valamilyen édesebb változatot, például mogyorósat vagy mézeset, utólag viszont én már nem édesítek semmivel.

A müzlihez néhány szem piros szőlőt dobok, aminek az édessége nagyon jól illik a natúr joghurthoz, amivel az egészet nyakon öntöm.

Mit várhatsz tőle?

Nagy kedvencem ez a fogás, édes és friss, ráadásul még egészséges is – persze attól függően, hogy milyem müzlit használ az ember, viszont mindenképpen jobb, mint valami cukros péksütemény.

Sokáig viszont nem lakat jól, reggel 8 órakor ettem, és fél 10 körül már ismét éhes voltam, igaz, ekkor egy kis nassal már kibírtam ebédig.

Péksütemény

3/5 Péksütemény

Igyekszem nem cukros tésztákat enni reggelire, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem szeretem őket, és azt is tudom, hogy sokan szívesen indítják ezzel a napjukat, ezért az egyik rohanós reggelen én is egy látványpékség mogyorós tekercsét választottam.

A 10 deka mogyorós tekercs finom volt, és 300 forintba került, így ebben a tekintetben versenyben maradt a többi reggelivel.

Mire számíthatsz?

A péksütemény ugyan friss és finom volt, azt senkinek nem javaslom, hogy munkába menet egyen. Még ha péksüteményt választ is az ember, jobb otthon rákészülni, úgy talán egy kis gyümölcs vagy tea is kerül mellé, így viszont színtiszta szénhidrát, a reggeli élménye nélkül.

Tűzoltásnak persze jó, de ez tartott ki a legrövidebb ideig, alig fél óra múlva ismét korgott a gyomrom.

Nagy bögre kakaó

4/5 Nagy bögre kakaó

Lehet, hogy ez szokás, vagy alkat kérdése, de tudom, hogy vannak, akik reggelente nem igazán tudnak enni.

Én, hacsak nincs valami izgalom aznap, farkaséhséggel ébredek, de ha már legnépszerűbb reggelikről volt szó, ezzel is tettem egy próbát – szimplán kávéval nem mertem volna próbálkozni, de egy nagy bögre kakaóval megnéztem, meddig jutok.

Mire számíthatsz?

A nagyjából 3 deciliter kakaó kétségtelenül finom volt, és egészen el is telített, arra azonban kíváncsi voltam, vajon mikor éhezek meg legközelebb. A reggeli ital meglepően sokáig kitartott, valamivel 8 óra után ittam, és 11 körül kezdtem érezni, hogy éhes vagyok.

Ettől függetlenül biztos, hogy csak cukrozott tejjel indítani a napot nem kifejezetten tesz jót az anyagcserének, ezért rendszert inkább nem csinálnék belőle.

Szendvics, gazdagon

5/5 Szendvics, gazdagon

Teljes kiőrlésű kenyér, egy kevés vajjal, sonkával, paradicsommal és egy szelet sajttal, egy nagy bögre teával.

Kétségtelenül jól nézett ki, amikor elkészült, de az is igaz, hogy nem rohanós reggelekre való – majdnem annyi idő volt elkészítenem, mint a rántottát, bár ebben az is közrejátszhatott, hogy nem gyakran csinálok szendvicset, nem nagyon állt rá a kezemre a dolog, a rántotta viszont annál gyakoribb látogató az asztalunkon.

Mire számíthatsz?

A teljes kiőrlésű kenyérrel igyekeztem egy kicsit az egészség felé billenteni a mérleg nyelvét, de aki fogyózik, az a sajtot például elhagyhatja. Őszintén szólva nekem e nélkül, sőt még ezzel is túl száraz volt egy kicsit a dolog így reggelre, amikor az embernek rágni se nagyon van kedve.

Jobban működhetne például lágyra főtt tojással, viszont arra megint rá kell számolni néhány percet. Viszont a két, kisebb szeletből készített szendviccsel ebédig kitartottam.