Kihívás: Egy hétig minden nap magam készítem az ebédem

Stumpf Bea
Írta: ,

Nem csak azért szuper, ha magadnak készíted az ebéded, mert ezzel pénzt spórolhatsz, de azért is, mert sokkal tudatosabban, változatosabban és egészségesen étkezhetsz nap mint nap. Tudjuk, ez nem egyszerű, hiszen nem csak időt vesz el a napjaidból, de az is nagy kreativitást igényel, hogy mindig kitalálj valami újat, változatosat, finomat. Lássuk, hogyan ugorhatod meg ezt a kihívást!

Főzz nagy mennyiségben Kép forrása: hortuscuisine.com

Nekünk a leginkább az a módszer vált be, hogy hétvégén főzünk egy-kétféle főételt nagyobb mennyiségben és azt különböző köretekkel vagy elkészítési módokkal variálva szerdáig meg is van minden napra az ebéd.

A vasárnap délután egy szuper időpont arra, hogy egy órát főzzetek, elkészítsetek néhány ételt és ezzel is készüljetek a hétre.

Tipp: Ha nem szeretnéd több napon át is ugyanazt enni, akkor variálhatsz a köretekkel, salátával vagy az alapanyagok ügyes kombinálásával.

Raktározz Kép forrása: tworedbowls.com

Amikor nagy mennyiségben főzöl és azt kombinálod a hét elején, akkor előfordul, hogy szerda környékén már nem kívánod másodszor vagy harmadszor is ugyanazt az ebédet.

Ez teljesen érthető, hiszen nem minden ételt lehet úgy kombinálni, hogy valóban más ízt vagy más hatást keltsen.

Ilyenkor jó módszer, hogy egy előre elkészített ebédes dobozba teszed a maradékot, majd a fagyasztóban raktározod addig, amíg egy igazán sűrű héten csak elő kell kapnod onnan és már meg is van az aznapi ebéded!