Kevésbé ismert gasztroblogok, amiket érdemes követned

Írta: ,

Bizony van élet Fördős Zé-n, a Chili&Vanilia-n és a Dolce Vita-n túl is (habár mindet imádjuk!), ha a magyar gasztroblogokról van szó. Összegyűjtöttünk neked néhány kevésbé ismert oldalt, amit feltétlenül megéri követni, ha egy kis inspirációra lenne szükséged a konyhában!

Hódítás a konyhában Kép forrása: hoditasakonyhaban.blog.hu

1/5 Hódítás a konyhában

Nagy Sándor blogján reggeliket, ebédeket és vacsorákat is találsz bőséggel, és természetesen mindegyikhez tartozik egy jó sztori is, hogy miért éppen ez sült ki ma a konyhában.

A gasztroblogger nagyon kreatív receptekkel kápráztatja el olvasóit, és mindig sikerül meggyőznie arról, hogy enni igenis nagyon jó dolog! A Hódítás a konyhában szerzőjétől szerencsére a kísérletezgetés sem áll távol, így garantáltan mindig találhatsz valami nagyon meglepő, de annál jobb tippet, receptet.

Ha pedig szereted a különösen szép ételfotókat, akkor ezt a blogot biztosan imádni fogod.

fromJuci Kép forrása: fromjuci.blog.hu

2/5 fromJuci

Az édességek szerelmeseit fogja elkápráztatni a fromJuci blog: torták, aprósütemények, kekszek és természetesen csoki miden mennyiségben.

Ha nem vagy éppen profi a sütemények terén, egy-két receptet mindenképpen érdemes innen kipróbálnod, hiszen nagyon könnyen érthetőek még a tapasztalatlanabbak számára is, és mindig jár hozzájuk 1-2 tipp – ha úgy tetszik, mesterfogás –, így te is szuper édességeket készíthetsz majd.

A blog erőssége, hogy izgalmas tortadekorációs ötleteket is meríthetsz belőle, amelyek tényleg nagyon egyszerűek, csak néhány elemből állnak, mégis nagyon látványosak.

Csak a puffin Kép forrása: csakapuffin.cafeblog.hu

3/5 Csak a puffin

Kis-Varga Judit blogja elsősorban édességekkel, süteményekkel foglalkozik, de emellett néhány könnyű és gyorsan elkészíthető főtt/sült vacsoraötlettel is találkozhatsz.

A receptek ezen a blogon is érdekes történetekbe vannak ágyazva, és a blogger azt is megvallja, ha valami elsőre nem úgy sikerült neki, ahogy szerette volna, hogy az olvasó már tanulhasson ebből.

A Csak a puffin valahogy mindig a házias ízeket, egy meleg, fényes családi konyhát juttat az eszünkbe, ahonnan állandóan isteni illatok szállingóznak. Megéri ilyen konyhát varázsolni az otthonba is, nem?

Íz és Itália Kép forrása: izesitalia.hu

4/5 Íz és Itália

Az olasz ízek szerelmeseinek íródott ez a blog, amely az ételek mellett italrecepteket, valamint az olasz életmód és kultúra legfontosabb elemeit is megosztja az olvasóval.

A blog egyik legjobb eleme, hogy a különböző ételek történetét, történelmét is megismerhetjük belőle, és igyekszik mindent úgy átadni, ahogy eredetileg az olaszok is készítik.

Ha bolondulsz a paradicsomért és a tésztaételekért, de kíváncsi vagy arra is, ezeken kívül mi van még egy átlagos olasz menüben, ezt a blogot nyugodt szívvel ajánljuk neked.

I am a Food Blog Kép forrása: iamafoodblog.com

5/5 I am a Food Blog

Ha tudsz angolul, akkor érdemes követned az I am a Food Blog gasztroblogot is, ahol a remek étel és italreceptek mellett utazási beszámolókat is kaphatsz, természetesen szuper kajafotókkal megtoldva, hiszen az oldal szerkesztői rengeteget járják a világot, főként az Egyesült Államokat.

Az oldal egytálételekben és reggelikben a legerősebb, de természetesen a süteményreceptjeik is elég látványosak.

Remek sztorik, látványos ételek, kreatív megoldások és tengerentúli ízek: kell ennél több egy jó gasztrobloghoz?