A kecsketej egészségügyi hatásai – Te is inkább ezt idd

Zabolai Margit
Írta: , Frissítve:
A kecsketej egészségügyi hatásai – Te is inkább ezt idd

Sokáig a vidéki nyaralásból hazaérkezők történeteinek misztikus kelléktárába tartozott, mint a kemencében sült lángos, vagy a cserépkályha. Szerencsére mióta megnőtt a kereslet az egészséges élelmiszerek iránt, kecsketejet is lehet kapni minden nagyobb boltban vagy piacon. Igaz, a tehéntejhez képest jóval drágább, de rengeteg kedvező tulajdonságával kárpótol ezért.

Az allergia ellenszere

A népi gyógyászat a tejet az allergia ellenszereként is ismeri. Mivel a kecske gyakorlatilag bármit lelegel, így rengeteg pollen kerül a szervezetébe.

Ezeket nem bontja le teljesen, csak legyengíti, így aztán azok ebben a legyengült formában bekerülnek a tejbe is.

Napi egy pohár kecsketej elfogyasztása így immunterápiaként működhet, és segíthet megelőzni az allergia kialakulását, de a már meglévő allergia kezelését is meg lehet próbálni vele – természetesen szakorvos bevonása mellett.

Erős vitaminforrás

A kecsketej 12,5-szer több D-vitamint és 4-szer több A-vitamint tartalmaz, mint a tehéntej, így rendszeres fogyasztása segíthet megelőzni a csontritkulás kialakulását és megőrizni az éles látást.

Gazdag alapvető ásványi anyagokban, mint  a kálium, kalcium, magnézium, foszfor és klorid, mindemellett jódot és cinket is tartalmaz.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv