Íme az új szuperital, a tevetej

Dienes Petra
Írta: ,
Íme az új szuperital, a tevetej

Kép forrása: misscheesemonger.com

Manapság már megszokott, hogy divatból szójatejjel kérjük a kedvenc latténkat, és az sem újdonság, hogy egyre többen fordulunk vissza a természet felé akár az egészségünkről, akár a szépségápolási szokásainkról van szó. Egy évek óta zajló kutatás azonban meglepő eredményt hozott, és bebizonyította, hogy a tevetej minden modernkori problémánkra megoldást nyújthat.

Talán te is emlékszel a „Got Milk” szlogennel híressé vált kampányra, amelyben tejbajuszos hírességek mosolyogtak vissza ránk a fotókról – ez volt a tej a nagy áttörése, amikor is mindenkihez eljutott az információ, hogy ez az ital milyen fontos az emberi szervezet számára, mennyi vitamint és nyomelemet tartalmaz. A kalcium és a D-vitamin forrásának csillaga elég sokáig tündökölt, majd felütötték a fejüket a modern és divatos alternatívái, mint a szója-, a mandula-, vagy rizstej. Hamar népszerűek lettek, és nem csak a laktózérzékenyek körében, hiszen koleszterinszegények és kevesebb kalóriát tartalmaznak, mint a sima tej. Ugyanakkor megjelent az áruházak polcain a kecsketej is, amit méltóképp dicsértek a magas kalcium, magnézium és C-vitamin tartalma miatt.

De ahogyan az lenni szokott, az ipar itt nem állt meg, így nemrégiben debütált a tevetej, amely az „antitehéntej” mozgalom legnépszerűbb terméke mostanában. Habár elsőre kicsit bizarrul hangzik, de a Közel-Keleten már évszázadok óta fontos kiegészítője a reggeliknek is ez az ital.

Walid Abdul-Wahab szerint – aki alapítója és elnöke is egyben a tevetejet forgalmazó Desert Farmnak – Szaúd-Arábiában az emberek régóta tudják, hogy a tevetej egészséges, tápláló és gyógyító hatással is bír.

 

Azok a nomádok is sokat beszélnek a tevetej előnyeiről, akik hosszú hónapokon keresztül vándorolnak a sivatagban úgy, hogy az összes táplálékukat a tevetej és egy kevés datolya teszi ki. Ennek ellenére az útjaik végére az egészségi állapotuk nem romlik, hiszen rengeteg tápanyagot juttatnak a szervezetükbe a tevetej segítségével.” Walid Abdul-Wahabon kívül egy dietetikus, Nour Zibdeh is nyilatkozott a termékről, aki összehasonlította azt a versenytársaival, és meglepő eredményekre jutott.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!