Így válaszd ki a megfelelő joghurtfajtát

Sütő Gyöngyi
Írta: ,
Így válaszd ki a megfelelő joghurtfajtát

Összegyűjtöttünk néhány nyomós érvet, amelyek amellett szólnak, hogy miért érdemes joghurtot ennünk.

Hatása a bélrendszerben
A 20. század elején Mecsnyikov orosz tudós könyvében közzétette a joghurt jótékony hatásait. Mecsnyikov szerint a bélben előforduló baktériumok által kibocsátott mérgek megrövidítik az életünket és betegségeket okoznak. A joghurt úgy segít megelőzni a bajokat, hogy a „jó” baktériumok a bélben a „rossz” baktériumok helyébe lépnek, és ezáltal semlegesítik a hatásukat.
 
Néhány évtizeddel később kutatási eredmények bizonyították, hogy az egészség valóban a bélben kezdődik. Itt szívódnak fel a tápanyagok, itt van az immunrendszer központja. A káros baktériumoktól nem tudunk teljesen megszabadulni, de lehet egyensúlyt kialakítani a káros és a hasznos baktériumok között. Ebben segít a joghurt is. 
Jelentése és előállítása

A „joghurt” szó török eredetű, jelentése: aludttej. Alapjában véve erjesztett tej: a tejhez joghurtkultúrát adnak, és megalvasztják. 

Bármilyen tejet lehet joghurt-készítéshez használni. Állagát, szagát és ízét a tejcukor (laktóz) laktózsavvá történő erjesztése során kapja. A hagyományos erjesztésű táplálékok, mint a joghurt és a savanyú káposzta, a világ legegészségesebb ételei közé tartoznak.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!