Így biztosan imádni fogod az avokádót! – 5 szuper, örök recept

Írta: ,

Az avokádót egyaránt hasznosítják gyümölcsként és zöldségként is, tele van fehérjével, vitaminokkal és egészséges olajokkal. Eredetileg egy babérféle termése, mérete egy jól megtermett körtéé, belsejében tojás méretű maggal. Az eredetileg mediterrán vidékeken termő avokádót rengeteg módon fel lehet használni, és mivel egészséges és nagyon finom, ezért kár lenne nem kipróbálnod!

Avokádós reggeli Kép forrása: lilluna.com

Isteni finom reggelit készíthetsz az avokádóból, amit bármikor bevethetsz. Csak egy kis tojás és sajt kell hozzá!

Hozzávalók: 1 érett avokádó, 2 tojás, 2 szelet kockára vágott bacon, só, bors, 1 evőkanál só

Elkészítés: Ehhez a szuper reggelihez egy muffinforma két kapszliját kell kikenned vajjal vagy olajjal, majd ezekbe beletenni egy-egy fél avokádót, amiből eltávolítottad a magot.

Egy serpenyőben pirítsd le a baconkockákat, közben pedig üss egy-egy tojást az avokádókba. A tojást sózd, borsozd, majd jöhet rá a bacon. Szórd meg sajttal is az avokádókat, és 15 perc alatt süsd készre 160 fokos sütőbe.

Avokádó-humusz Kép forrása: blog.paleohacks.com

Ez a hamis, csicseriborsó mentes avokádó humusz igazi slágerkaja, reggelire, vacsorára, kisétkezésre, vagy egy barátokkal töltött estén mártogatósként!

Hozzávalók: 2 közepes salátacukkini, 1 érett avokádó, 2 evőkanál olíva olaj, 1 fél citrom leve, ½ csésze tahini, ½ teáskanál kömény, 1 teáskanál zúzott fokhagyma, só, paprika, római kömény

Elkészítés: Az avokádót hámozd meg és kockázd fel, hasonlóan a cukkiniket is.

A zöldségkockákat tedd egy turmixba, majd add hozzá a tahinit, az olajat, a sót, a köményt, a fokhagymát és a citromlevet, majd készíts egynemű pasztát belőle a gép segítségével.

Egy spatulával kotord át a mártást egy porcelán vagy üvegtálba, majd szórd meg pirospaprikával és római köménnyel, mielőtt tálalod. Sült pitaszeletekkel, zöldségdarabokkal, de akár bagettel is mártogathatod!