Idd magad egészségesre! Zöldségek és gyümölcsök a pohárban

Sütő Gyöngyi
Írta: ,
Idd magad egészségesre! Zöldségek és gyümölcsök a pohárban

Az élő italok a legegészségesebb táplálékok, amiket fogyaszthatsz. Forradalmian nagy változást indíthatnak el az étrendedben. Turmixokat és más leveket egyszerűen és gyorsan elkészíthetsz, és finom, tápláló italt kapsz. A tápanyagok ezekből az italokból nagyon hamar felszívódnak, és szinte azonnal természetes energiával töltik fel a sejtjeidet. Például napi egy pohár zöld turmix elfogyasztásával máris hatalmas lépést tehetsz egészséged megőrzése és életed meghosszabbítása felé.

Zöld turmixok

Könnyen emészthetők, mert a turmixban a rostok elemi részeikre esnek szét, így a tápanyagok felszívódása már a szájban elkezdődik.

A zöldségeket érdemes érett gyümölcsökkel kiegészíteni, mert azok még a legkesernyésebb zöld levelek ízét is kompenzálják. A gyümölcs élettanilag arra termett, hogy élelem legyen, ezért bármennyit használhatsz belőle.

A zöld levelek lassítják a gyümölcsökben lévő cukrok felszívódását, így az energiaellátásod folyamatos lesz. A gyümölcsök egyszerű szénhidrátjai már a száj nyálkahártyáján át elkezdenek felszívódni, és azonnal energiát biztosítanak.

A zöld levelekben lévő klorofill ugyanakkor lúgosító hatású, növeli a vér oxigénszállító képességét, és erősíti a szervezeted védekező képességét a betegségekkel szemben. 

Élő ételek

Az enzimek apró fehérjemolekulák, amelyek az életet testesítik meg. Minden élő szervezetben megtalálhatók, nélkülük nincs élet.

Fontos, hogy táplálékunk minél több élő ételt, vagyis enzimet tartalmazzon, mert az enzimek segítik a tápanyagok elemi részecskékre történő szétbontását és a szervezetünkbe való beépülését.

Minden élő ételben vannak táplálékenzimek, amelyek a lebontásukhoz szükségesek.

Ha az ételeidet hőkezeled, akkor a táplálékkal bevitt tápanyagok nehezebben hasznosulnak, és a szervezetednek kell előállítania az emésztésükhöz szükséges enzimeket. 

Legolvasottabb cikkek

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!