Három hétig egyáltalán nem ettem húst. Elárulom, mi történt a szervezetemmel

Zabolai Margit
Írta: ,
Három hétig egyáltalán nem ettem húst. Elárulom, mi történt a szervezetemmel

Rögtön az elején szeretném leszögezni, hogy nem vagyok dietetikus, és még csak nem is szeretnék senkit meggyőzni arról, hogy mit egyen, vagy mit ne egyen. A személyes tapasztalataim nem feltétlenül egyeznek meg mások tapasztalataival, ez a cikk inkább azoknak született, akik gondolkodnak azon, hogy feladják, vagy visszafogják a húsevést, de egyelőre még csak tapogatóznak a témában – ezek az én tapasztalataim.

A változás érezhető Kép forrása: conidietrich.com.ar

Mindezek ellenére úgy érzem, pozitív hozadéka lett annak a néhány hétnek, amit a nyáron hús nélkül töltöttem.

Sokkal nyitottabb lettem például olyan ételek felé, amiket korábban nem ettem, és továbbra is igyekszem odafigyelni arra, hogy kevesebb húst egyek – ez pedig például azt is jelenti, hogy kisebb eséllyel csábulok el valamelyik gyorsétterem ipari hulladéka iránt.

Hiszen, ha már csak 2-3 naponta egyszer eszem húst, akkor szeretném, hogy az valami igazán minőségi fogás legyen, amiért megéri kicsit bűnözni, ne pedig egy szomorú, szikkadt hamburger.

Jobb nekem, jobb a világnak Kép forrása: tumblr, precious-butrare

Tisztában vagyok vele, hogy a mostani étrendem valószínűleg csak elég kevés embert nyűgözne le – a megrögzött húsevők nem értik, mi ez a dráma, és miért nem tudok őszintén örülni egy nagy adag csirkepörköltnek, a vegák pedig úgy gondolhatják, csak a lelkiismeretemet próbálom megnyugtatni, de ugyanolyan húsevő vagyok, mint bárki más.  Szerintem viszont mindenki maga dönti el, mit és hogyan eszik.

Nem vagyok vegetáriánus, de mégis jobban érzem magamat egy kicsit attól, hogy csak olyan mértékben fogyasztok húst, ami nem zsákmányolja ki a természetet. Azzal pedig, hogy nem árthat, ha egy kicsit jobban figyelünk arra, mit eszünk, és néha néhány friss, roppanós, vagy éppen krémesen lágy zöldség és gyümölcs is tányérunkra kerül, még a legelszántabb húsevők sem szállhatnak vitába.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?