5 egészséges, házi készítésű nasi: edd chips helyett!

Zabolai Margit
Írta: ,
5 egészséges, házi készítésű nasi: edd chips helyett!

Nehéz ellenállni a kísértésnek, hogy az ember ropogtasson valamit az esti film közben, főleg, amikor hidegebbre fordul az idő. De nem kell, hogy ez valami egészségtelen kalóriabomba legyen: az alábbi finomságokat bűntudat nélkül falatozhatod!

Fahéjas almachips Kép forrása: kitchme.com

Az almákat tisztítsd meg, távolítsd el a magházat, majd egy éles késsel vágd őket olyan vékonyra, amilyenre csak tudod.

Egy tepsibe teríts sütőpapírt, és fektesd rá az almaszeleteket körülbelül 2 centi távolságra egymástól. Hintsd meg őket egy kevés fahéjjal, ha pedig édesebben szereted, kis mézzel is meglocsolhatod őket.

Tedd őket forró sütőbe, de a sütő ajtaját ne zárd be teljesen, résnyire hagyd nyitva, hogy az almák ne főjenek vagy süljenek, inkább csak száradjanak. Vedd figyelembe, hogy a szeletek hűlés közben még száradni fognak, így ennek megfelelően kicsit korábban vedd ki őket a sütőből.

A chips sem ördögtől való dolog, ha nem úszik sóban, olajban és tartósítószerekben. Az édeskrumpli ráadásul egy kifejezetten egészséges zöldség, így van helye a konyhádban!

A krumplit tisztítsd meg, és vágj belőle papírvékony szeleteket. Egyenletesen oszlasd el őket egy sütőpapírral kibélelt tepsin. Hagyd, hogy bőven legyen közöttük hely, mert ha összesűrűsödnek, akkor csak főni, és nem sülni fognak.

Ízlés szerint hintsd meg őket sóval, borssal, fokhagymaporral, majd az egészet locsold meg olívaolajjal, és tedd előmelegített sütőbe, a legmagasabb fokozatra, és süsd ropogósra a krumpliszirmokat.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!