Gyors receptek, mennyei ételek kora tavaszi gyümölcsökkel

Sütő Gyöngyi
Írta: ,
Gyors receptek, mennyei ételek kora tavaszi gyümölcsökkel

A tavasz kezdetekor friss hazai gyümölcsök híján ezeket fogyasztjuk. Leginkább nyersen. Pedig akár finom desszerteket is készíthetünk belőlük. Igaz, így kalóriadúsabbak, de a télen legyengült szervezet hamarabb megerősödik, és a szénhidráttól felpörögve nagyobb fizikai teljesítményre képes.

Narancs

A narancs manapság már egész évben kapható, mint általában az alapvető élelmiszerek. 86 százaléka víz, a többi pedig élettanilag nagyon fontos, egészségvédő anyag. Napi két narancs fedezi a szükségletünket ezekből az anyagokból.

Narancs szuflé

Hozzávalók

16 dkg cukor

3 tojásfehérje

2 filézett narancs

1 dl narancslé

1,5 dl konyak

1 narancs lereszelt héja

Elkészítés Hámozd le a két narancs héját, és az egyiket reszeld le! A belső, bőrszerű héjat szintén távolítsd el! A narancsléből, a reszelt narancshéjból, a konyakból és a cukorból főzz szirupot! A tojásfehérjéből verj kemény habot, és keverd össze a forró sziruppal! A masszát töltsd szuflé poharakba, tedd 200 fokra előmelegített sütőbe, és 15 perc alatt süsd meg!

Papaja
A papaja nem tartalmaz gyümölcssavat, ezért nagyon jóízű és könnyen emészthető. A levében fehérjebontó enzim van, ezért segít a hús, a hal és a tejtermékek megemésztésében. Borsszem nagyságú magjai keserűek, de a gyümölcshúsa édes. 
 
Sült papaja
 
Hozzávalók
2 nem túl érett papaja
fahéj 
cukor
 
Elkészítés
A papaját vágd kis darabokra! Kenj ki vajjal egy felfújtformát, majd önts az aljára egy kevés vizet! Tedd bele a papaját, szórd meg cukorral és fahéjjal! Süsd 160 fokon 35 percig! 

Fókuszban

Az 5 kedvenc húsvéti süteményem, amit legszívesebben mind elkészítenék idén

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba