5 gyógyító csodaszer, ami nem hiányozhat a konyhádból

Sándor Alexandra
Írta: ,

Léteznek olyan élelmiszerek, amelyek igencsak felgyorsítják a gyógyulás folyamatát – vagy ha nincs semmi baj, segítenek megőrizni az egészséged. Közülük szemezgettünk most, hogy kellemes ízekkel segítsd a szervezeted. 

Kurkuma

A narancssárga fűszer nemcsak, hogy kellemesen pikáns ízt kölcsönöz az ételeidnek, hanem még a szervezeteddel is jót tesz.

Gyulladáscsökkentő hatású, s rengeteg antioxidáns van benne.

Kutatások bizonyítják, hogy többek között reumás panaszok és ízületi bántalmak ellen is hatékony, ugyanakkor a máj méregtelenítő folyamatainak elősegítésével tisztítja az egész testet.

Különböző szakfolyóiratokban már szív- és érrendszervédő hatást is tulajdonítottak neki, továbbá az anyagcserét is felpörgeti.


Narancsbőr és ráncok ellen? Így használd a csodafűszert


Legnagyobb előnye, hogy már kis mennyiségben is jelentős javulást érhetsz el vele. Persze, természetes összetevők esetén türelmesnek kell lenned: a panaszok általában hosszú távú, rendszeres alkalmazás mellett enyhülnek.

Tea

Az angolok tudhatnak valamit, mert a teának valóban gyógyhatása van.

Persze, azok járnak a legjobban, akik zöldet választanak, hiszen bővelkedik antioxidánsokban, tehát hozzájárul a fogyáshoz, a rák megelőzéséhez, továbbá az esetleges gyulladások csökkentéséhez.

Gyógynövényekből készült főzeteket is érdemes kortyolni: a menta például gyorssegély az emésztési problémáknál, a kamilla pedig jolly joker, ráadásul könnyebben merülsz utána álomba.

Plusz előny, hogy a teakészítés aprólékos rituáléja mindössze néhány perc alatt megnyugtat – márpedig a stressz-szint mérséklése önmagában is óriási előny a mai világban.