7 idegesítő gondolat, ami tényleg hizlal – Rossz szokássá vált tévhitek

Szendrey Adrienn
Írta: ,
7 idegesítő gondolat, ami tényleg hizlal – Rossz szokássá vált tévhitek

Van rajtad néhány pluszkiló? Ha elkerülöd a következő rossz szokásokká vált tévhiteket, tényleg sikerülhet lefogyni. Nem hiába mondják, hogy a súlyvesztés agyban dől el!

Kárba ne vesszen...

Ha volt már olyan érzésed, hogy te vagy a család malaca, minden maradékot magadba tömsz, akkor azonnal hagyd abba! Az otthagyott étel nem kidobott pénzt jelent, hanem egészséget és csinos alakot. Csak annyit egyél, amennyi jól esik, a többit nyugodtan hagyd ott.

Előbb utóbb úgyis kialakul, hogy csak annyit főzz, amennyit meg is eszel. Ezen kívül, a fazékban maradt ételt elajándékozhatod rászorulóknak vagy szegénységben élő idős szomszédaidnak. Soha ne érezd hibásnak magad, ha kidobod a maradékot. Inkább a szemetest hizlalja, ne téged!

Különleges alkalom van

Rendben van, ha éttermekben, születésnapokon és ünnepnapokon elengeded magad, mindaddig, amíg otthon egészségesen étkezel. Különleges alkalmakkor enyhíteni kell a szabályokon és jól kell érezni magunkat.

A probléma az, ha szinte keressük az alkalmakat, és minden második nap akad valami ünnepelni való.

Ezért jó tisztázni, mi a különleges alkalom. Csak egy kis szelet vajaskenyér már 100 kalóriát tartalmaz, így a különböző rendezvények svédasztalai valóságos kalóriabombák.

A trükk az, hogy emlékeztesd magad, hogy nem ez az utolsó alkalom, hogy ilyesmit ehetsz, nem az ételek tesznek boldoggá. Legalább a desszertről jó ha le tudsz mondani. Próbálj mindennapi ételeid közé olyan ínyencségeket behozni, ami a hétköznapokat is különleges alkalmakká varázsolja: pl. fekete csokoládé, nemes sajt, jó bor, füstölt lazac, kaviár stb.

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján