7 gondolat, ami tényleg hizlal

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
7 gondolat, ami tényleg hizlal

Van rajtad néhány pluszkiló? Ha elkerülöd a következő rossz szokásokká vált tévhiteket, tényleg sikerülhet lefogyni. Nem hiába mondják, hogy a súlyvesztés agyban dől el!

"Dehát ingyen van!"

Belegondoltál, hogy milyen gyakran eszel csak azért, mert ingyen van? A szendvicshez kapott süti vagy cukros üdítő ital, az ajándék fagyalt és így tovább. Ezzel a gondolkodással napi mintegy 600 kalóriával fogyaszthatunk többet, így nem csoda ha a havi 1-2 kiló felkúszik ránk.

Az ingyen kapott ételeket mindig szívesebben fogyasztjuk. Pedig a kutatások azt bizonyítják, hogy az ingyenes ételek és italok kevésbé finomak és minőségiek. Ezeket az ételeket az agyunk úgy kódolja, mintha meglepetések lennének, amelyeket nem számítunk bele a napi kalóriabevitelünkbe. Tehát ha nem fizetsz érte, akkor az nincs is?

Ezentúl ha csábító meglepetés-édességet kapnál, kérdezd meg magadtól: "Ha nem lenne ingyen, megvenném magamnak?" Ha a válasz nem, akkor inkább mondj le róla.

Mert nem akarsz udvariatlan lenni

Előfordult már, hogy anya óriási házi süteményének nem volt szabad nemet mondani? Mindegy, hogy kit kell visszautasítanod, anyát, barátot, anyóst, nagyanyát vagy főnököt, ne félj udvariasan visszautasítani.

Sajnos sokszor előfordul, hogy lehetetlen visszautasítani, hisz valaki szívből sütötte neked.

Megoldás: mond hogy hazaviszed és otthon megeszed. Otthon aztán valóban megeheted egy olyan nap, amikor kevés kalóriát fogyasztottál, vagy az is meglehet, hogy családtagjaid szívesen átvállalják.