Főzz szexisen! Potencianövelők a konyhában

Írta: ,

Feltörekvőben vannak hazánkban a különböző potencianövelő szerek. Egyre nagyobb a közismert kék bogyó és társaik iránti kereslet a patikákban, ám a gyógyszerkészítmények előtt is voltak házasságok, melyekben a romantikus esték gyakran csalódott éjszakákba fordultak át. Szakemberek szerint a testi tünetekkel nem magyarázható „állóképesség hiánya” sokszor lelki okokkal áll összefüggésben. Tény, hogy egy-egy balul elsült – vagy pont, hogy el nem sült – randevú akár krónikus problémákat is okozhat a libidó terén. Milyen lehetőségek közül választhat a férfi, ha gyógyszerek nélkül szeretne ismét lepedő akrobatává válni vagy a nő, aki természetes módszerekkel szeretné párját csábításra bírni?

1/6 Ringasd el magad

Lényeges tudni, hogy nőgyógyászok és pszichiáterek szerint testünk alapvetően szexualitásra teremtetett. Már a magzati korban megfigyelhető a kisfiúk erekciója, de a lányoknál sincs ez másképp. A legújabb ultrahangos vizsgálatok bebizonyították, hogy a kislány magzatok, amikor testükhöz érnek, végig simítják magukat, akkor ez a genitáliák nedvesedését okozza.

Higgyük el, hogy az érzelmeink, a mindennapi stressz és a kényszerhelyzetek, szorongások nagyban kihatnak a libidónkra. Ha változtatunk az életmódunkon és a felfogásunkon, visszatérhet a szexuális étvágy.

Ehhez azonban törődnünk kell magunkkal. Ez a törődés együtt jár azzal, hogy tudatosan figyelünk saját szükségleteinkre és ne szégyelljük kényeztetni magunkat. A természetesség ösvényén maradva számos olyan vágykeltő növényt és fűszert gyűjtöttünk össze, melyeket felhasználva testünk magasabb izgalmi állapotba kerülhet, növelve ezzel a szexuális késztetést.

2/6 Csalán

Sokan ellenségnek tartják, mert a szabadban sétálva összecsípi a kezünket, lábunkat, de néhány évtizeddel ezelőtt még fontos afrodiziákumnak tartották.

A gyomnövény gyógyhatásait felsorolni is nehéz és külsőleg történő alkalmazása is jól ismert.

A nemi szervhez érintve vérbőséget okoz, amely elősegíti a merevedést.

A ma már drasztikusnak vélt módszert őseink előszeretettel alkalmazták. Főzhető belőle tea, krémleves, de akár a rántottát is ízesítheti vagy ravioliként is fogyasztható.

Bazsalikom Kép forrása: goodhousekeeping.com

3/6 Bazsalikom

Téved, aki azt hiszi, hogy vacsora után elfogyaszt egy bokor friss, zöld bazsalikomot és utána sorozatos orgazmust él át az ágyban.

Ám magunk is készíthetünk úgynevezett zöld sót, mely a tengeri sóval összekevert szárított növényrészeket tartalmaz, köztük bazsalikomot is.

A népi gyógyászat szerint azok, akik ezt rendszeresen fogyasztották vagy csak egyébként is kedvelték a bazsalikomot, mint fűszert, jobb szeretők voltak. A bazsalikom az olaszos ételek (bolognai, lasagne, pesto stb.) egyik legfontosabb alapanyaga, talán épp emiatt tartják az olaszokat olyan hevesnek az ágyban.

Rozmaring Kép forrása: inquiringchef.com

4/6 Rozmaring

Nem véletlen, hogy a rozmaringot használták a 14. században készült legelső magyar parfümkészítők.

A friss rozmaringot jellegzetes illata miatt választották fő parfüm alapanyagként, melyet erős szesszel desztillálták.

Ez az egyik olyan növény, amely nem csak elfogyasztva afrodiziákum, hanem az orruknál fogva vezeti is a férfiakat. Az illata mellet a rozmaring íze is fenséges.

Készülhet vele ropogós zöldséges köret, de halak, szárnyasok, sültek mellett is harmonizál, sőt mártásnak is kiváló. Ügyesek kekszet, kenyeret is is süthetnek rozmaringgal.

5/6 Petrezselyem

Gyógyhatású ételízesítők közül talán a legkevésbé a petrezselymet kell bemutatnunk. Fogyasztása különösen azoknak a férfiaknak javasolt, akik merevedési problémákkal küszködnek.

A növény apiolban gazdag, amely bizonyítottan izgatólag hat a paraszimpatikus idegrendszerre, kitágítja az ereket és erősíti a merevedési reflexet. Reggelire kiváló a pirítósra kent petrezselymes vaj.

Tavaszi saláták elengedhetetlen alapanyaga a növény, jellegzetes íze a legegyszerűbb hozzávalókból összeállított ételt is különlegessé teszi.

Kakaó Kép forrása: skinnyms.com

6/6 Kakaó

Az egyik leggyakrabban használt pszichotróp élelmiszer, tehát egyaránt nyugtatni és izgatni is képes az elmét. Konyhában történő felhasználása főleg desszerteknél jön szóba, itt viszont csak a képzeletünk szabhat határokat.

A kakaó mindenki otthonában ott van valamilyen formában. Legtöbbször csokoládéként fogyasztjuk, csokoládét adunk egymásnak, ha ünnep van, ha megköszönünk egy kedvességet vagy egy szerelmes randevún találkozunk.

Köztudott, hogy a kakaóban és a csokoládéban lévő teobromin (mint a kávéban a koffein) erősen hat az érzelmeinkre. Boldogságot, megelégedettséget kelt. Veszélye azonban, hogy – mint minden jóhoz - hozzá lehet szokni, függőséget okoz.

Idővel egyre több és több kell, hogy ugyanazt a hatást elérjük vele, így csak módjával javasoljuk.