Főtt tojás hámozás mesterfokon - 6 étel, amit eddig te is rosszul ettél

Zabolai Margit
Írta: ,
Főtt tojás hámozás mesterfokon - 6 étel, amit eddig te is rosszul ettél
Azt hinnéd, amióta nem az anyukád szeleteli neked a rántott húst, már nem lehet neked újat mutatni evés terén – pedig lehet, hogy van olyan étel, amihez eddig te is rosszul láttál hozzá? Alább hat olyan trükk következik, amivel könnyebb lesz hozzájutni a betevő falathoz. Váljék egészségedre!
Főtt tojás

A főtt tojás nem csak értékes fehérjében gazdag, de finom, laktató és olcsó fogás is. Csak ne lenne olyan macerás leforgácsolni a héját! Többé azonban ezzel nem lesz gondod, ha főzéskor egy kiskanál szódabikarbónát is adsz a vízhez.
Ha a tojás megfőtt, ütögesd az asztalhoz mindkét végét, és emeld le a héj tetejét és alját, majd egyszerűen jó erősen fújd meg a tojást a csúcsosabb végénél, miközben a tenyeredet alá tartod. A főtt tojás egyben, könnyedén a kezedbe fog csusszanni.

Csirke szárny

A sült vagy rántott csirke szárny sokak egyik kedvenc nassolnivalója, bár tény, hogy nehéz úgy enni, hogy ne legyél a füledig olajos.
Ezzel a módszerrel a kezedet ugyan összemancsolod, de legalább nem fogsz bosszankodni a két csontocska közé ragadt, kivadászhatatlan húsfalat miatt: fogd meg a csirke szárnyat, és egyszerűen törd le róla a porcogós véget, majd húzd ki előbb a kisebb, majd a nagyobb csontot.

A husi egyetlen, tökéletes falatban fog a kezedben maradni.