Fokhagyma, a multifunkcionális fűszernövény

Tomanóczy Andrea
Írta: ,
Fokhagyma, a multifunkcionális fűszernövény
Kevés ember van, aki ne tartana otthon ebből a jellegzetes ízű és illatú növényből. Több nemzeti konyha fő hozzávalója, amit nem is bánunk, hiszen amennyire kellemetlen a szaga, olyannyira egészséges. Lássuk, mi mindenben tud segítséget nyújtani nekünk!
Fontos összetevők
A fokhagyma egy igazi tápanyagbomba, ugyanis kevés olyan növény van, amely annyira nagy mennyiségben tartalmazna a szervezet számára jótékony hatású anyagokat, mint a fent említett zöldség.
A jellegzetes szagát a kéntartalmú allicin adja, mely szinte az egész testünkre pozitív hatást fejt ki.  Emellett C-vitamin, szelén, vas, valamint jód tartalma is igen jelentős.
Immunerősítő
A fokhagymát a legtöbben immunerősítés céljából fogyasztják. Megfázás és nátha esetén az egyik legjobb orvosság, de csak akkor, ha elegendő mennyiségűt fogyasztunk belőle ( ez napi kb. 6 gerezd).
Több formájában is magunkhoz vehetjük, kaphatjuk táplálék kiegészítőként, ízesíthetjük vele ételeinket, azonban ha maximálisan ki szeretnénk élvezni jótékony hatásait, akkor bizony önmagába fogyasszuk! Tudd, kissé irritálhatja a nyálkahártyádat, ezért minden falatod pár korty vízzel öblíts le!

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba