10 ok, amiért fogyassz rendszeresen gránátalmát

Fischer Anna
Írta: ,
10 ok, amiért fogyassz rendszeresen gránátalmát

A gránátalma bár ősz végén terem, még tavasszal is bátran fogyasztható. Sőt, kifejezetten ajánlott a fogyasztása, mivel nem csak finom, de nagyon egészséges is. Lássuk, mik a szervezettünkre gyakorolt pozitív hatásai!

Hogyan fogyasszuk?

A gránátalmát fogyaszthatjuk szörpnek, gyümölcslének, hozzákeverhetjük a joghurtunkhoz, a müzlinkhez, vagy akár fagylaltok mellé, sütemények öntetéhez is adagolhatjuk.

A lényeg, hogy nyersen fogyasszuk, főzés során ugyanis eltávozik a gránátalmából a hasznos anyagok egy része.

Ehetjük szemenként, vagy kinyerhetjük az értékes húst és héjat többféle eljárással is, vagy egyszerűen csak beszerezhetjük a boltban a szűrt változatát- mindegy, melyiket választjuk, a lényeg, hogy jót fog tenni mindenkinek, aki csak kipróbálja!

Aranyér

Rengeteg embert érint az aranyér és az ezzel járó kellemetlen, fájdalmas érzés. Sokan nem mennek vele orvoshoz egyrészt a szégyenérzet miatt, másrészt pedig azért, mert mire rászánják magukat, már enyhülnek a tünetek.

A terhesség utolsó szakaszában, vagy akár a szülés után is gyakori jelenség, és sokszor nem múlik el a későbbiekben sem.

A gránátalma fogyasztása egészségesen tartja a beleket, ráadásul a helyi kezelést is kipróbálhatjuk: a gránátalma levével kezeljük (kenjük be) rendszeresen a fájó, vérző területet.