Fogyás, frissesség, egészség – az almaecet csodás hatásai

Írta: ,

Salátákat és szószokat ízesítünk vele, használjuk takarításhoz, mosogatáshoz, a mosásban fehérítéshez. Főzéshez és sütéshez is kiváló, például a sült hús puhább és ízletesebb lesz, ha almaecetet adsz hozzá. Milyen előnyei vannak az egészségünket tekintve?

Száj és fogak

Fehéríti a fogakat, leoldja róluk a lepedéket, így segít megelőzni a fog- és ínybetegségek kialakulását.

A benne lévő savak már a szájban elkezdik a hatásukat kifejteni: fokozzák az emésztőnedvek kiválasztását.


Próbáltad már? Fogfehérítő diéta: ebben még sajt is van!


Emésztés

Több sav termelésére készteti a gyomrot, ezért enyhíti az evés után, főleg délben és kora délután kialakuló teltségérzést.

Az organikus ecetsavak növelik a vékonybél savasságát is, ezért a táplálékban előforduló ásványi anyagok könnyebben felszívódnak.

Ez fokozottan érvényes a vasra.

Az almaecet megsemmisíti az erjedést okozó baktériumokat, ezáltal egészségesebb lesz a bélflóra, csökken a puffadás.