5+1 fogfehérítő étel, aminek tényleg azonnali hatása van

Zabolai Margit
Írta: , Frissítve:

Azt már tudjuk, hogy a vörösbor, a kávé, de még a tea is elszínezheti a fogaidat, a dohányzásról már nem is beszélve. De az ételek nem csak sárgává, fehérebbé is tehetik a mosolyodat, csak meg kell válogatni, mi kerül a tányérodra. Következzen néhány finomság, amitől ragyogóbbak lehetnek a fogaid.

Dió és mogyoró

Télen egyébként is szezonjuk van, de nem csak ezért érdemes kemény magokat ropogtatni, hanem azért is, mert a csonthéjasok rágcsálása segít megszabadítani a fogakat a lerakódásoktól, plakkoktól, amik az elszíneződést is okozhatják – állítja állítja dr. Matthew Messina, az Amerikai Fogorvosok Egyesületének szóvivője.

Dobj néhány mogyorót az uzsonnádba, mert nemcsak a fogaid lehetnek szebbek tőle, de a magnézium a közérzetedre is jó hatással van, ráadásul a csonthéjasok még a szívedet is megvédik.

Alma

A ropogós, kicsit keményebb almákat keresd, mert ami ropog a fogad alatt, ahogyan az a dalban is megvan írva, az a fogaidnak és az ínyednek is jót tesz.

Az alma egyrészt enyhe savasságának köszönhetően tisztítja a fogakat – ezért is mondják, hogy alma fogyasztása után fél óráig ne moss még fogat, nehogy kárt tegyél az átmenetileg érzékenyebbé vált fogzománcban.

Másrészt a magas víztartalmának köszönhetően, amit a rostok tárolnak, rágás közben az almafalatok úgy súrolják át a fogadat, akár egy autómosó.