5 fogfehérítő étel, aminek láthatóan azonnali hatása van

Zabolai Margit
Írta: ,

Azt már tudjuk, hogy a vörösbor, a kávé, de még a tea is elszínezheti a fogaidat, a dohányzásról már nem is beszélve. De az ételek nem csak sárgává, fehérebbé is tehetik a mosolyodat, csak meg kell válogatni, mi kerül a tányérodra. Következzen néhány finomság, amitől ragyogóbbak lehetnek a fogaid.

Brokkoli

Lehet, hogy elsőre meglepőnek hangzik, de néhány falat nyers brokkoli akár a fogmosást is kiválthatja, ha éppen olyan helyen vagy napközben, ahol nincs lehetőséged megmosni a fogadat.

Dr. Messina szerint a brokkoli nem ragad a fogaid közé, mint például a bogyós gyümölcsök, a kis virágok mégis átsúrolják a fogak felületét, így az elrágcsálásuk természetes fogkefeként funkcionálhat.

Azét a valódi fogmosást persze semmiképpen se hagyd el, de ha fehérebb fogakat szeretnél, néha rágj el evés után egy-két falat káliumban és rostban gazdag brokkolit is.

Víz

Még egy indok – ha eddig nem lett volna elég – hogy vizet igyál!

A megfelelő folyadékfogyasztásnak ugyanis a fogak védelmében és szépségében is nagy szerepe van.

Az egyesület ugyan figyelmeztet arra, hogy a túlzott szénsavas víz fogyasztás kárt tehet a zománcban, a mentes ásványvíz fogyasztása azonban kifejezetten jótékony hatással van a fogakra, és nem csak azért, mert megvédi a szájat és az ínyt a kiszáradástól.

A szóvivő azt tanácsolja, hogy minden pohár bor elfogyasztása, vagy sötét ételek evése közben igyál meg egy pohár vizet is, hogy a fogaidat biztosan ne színezzék be a pigmentek.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba