7 fogás, amit inkább ne rendelj étteremben, ha friss ételt szeretnél enni

Szirák Viki
Írta: ,
7 fogás, amit inkább ne rendelj étteremben, ha friss ételt szeretnél enni

Kép forrása: Taktus/depositphotos.com

Biztosan te is jártál már úgy, hogy egy étteremben olyan fogást rendeltél, amivel egyáltalán nem voltál elégedett. Száraz volt, ízetlen, vagy akár úgy tűnhetett, hogy nem friss alapanyagokból készült; sajnos mindre van példa. Épp ezért, abban még a legnagyobb szakácsok is egyetértenek abban, hogy van pár fogás, amit jobb, ha nem rendelsz az étteremben – mert általában már a régebbi alapanyagokat használják fel az elkészítésük során. Lássuk, melyek ezek!

Ha a hamburgert alaposan átsütve kéred, nem kapsz olyan jó minőségű, friss húst, mint az, aki csak közepesen átsütve kéri.

Ugyanis amikor maximálisan megsütik neked a húst, majd megfűszerezik, egyáltalán nem fog neked feltűnni, hogy nem a legfrissebből válogattak neked.

Míg ha valaki egy kicsit nyersebben szereti, rögtön megérzi az ízén és az illatán is, hogy nem túl jó a minősége, ezt a kockázatot pedig nem vállalják be!

Rossz hírünk van azoknak, akik imádják ezt az ételt, és szívesen rendelik étteremben. Ugyanis ez egyike azoknak, amelyeket sokszor nem a legfrissebb alapanyagokból állítják elő.

Mivel darált hússal készül, így általában ebbe kerül bele az, amit más ételekhez már nem tudtak felhasználni, mint például a megmaradt nyesedékek, régebbi húsok.

Ledarálva, megsütve, a klasszikus szósszal leöntve neked talán alig tűnik fel, ezért nem félnek olyan húsokhoz nyúlni, amelyeket egy sült szeletnél már nem vetnének be.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba