5 fenyegető veszély, amit a túlsúly okozhat

Szabó Erzsébet
Írta: ,
5 fenyegető veszély, amit a túlsúly okozhat

Természetesen nem állítjuk, hogy a karcsúság egészséges, hiszen a túlzásba vitt diéta is egyértelműen betegségekhez vezet. Az viszont tény, hogy a komolyabb túlsúly rettentően veszélyes, és nem csupán egészen kellemetlen, hanem halálos problémákkal is járhat!

Szívbetegségek Kép forrása: kanelaylimon.blogspot.hu

A túlsúly vérnyomásproblémákat okoz, ugyanis a testtömeged növekedésével a zsírszövet is halmozódik a testedben. Ez azt jelenti, hogy a szívedre nagyobb feladat hárul, hiszen a zsírszövetet szintén el kell látni oxigénnel és tápanyaggal. Ezzel párhuzamosan nő a testedben a vér mennyisége, és ez még több munkát hárít a szívedre. 

Időnként ez a folyamat természetes formában is végbe megy, pl. várandósság idején, de ha éveken, évtizedeken keresztül fennáll, akkor bizony nagyon kellemetlen és veszélyes problémákat okoz. 

Belső szervi elváltozások

Az említetteken felül a túlsúly főleg a tápcsatornára gyakorol hatást. Gyakoriak az emésztési panaszok (pl.

puffadás, gyomorgörcsök, hasmenés, vagy éppen székrekedés), de a túlsúly következménye a veszélyes zsírmáj és a sérv is.

Jellemző gond az epe megbetegedése, amit gyakran csak műtéttel lehet orvosolni. A túlsúly emellett hatással van a tüdőre is, hiszen az extrém megterhelés következtében nehezebbé válik a légzés, súlyos esetben alvási apnoe (légzéskimaradás) is előfordulhat. Végső soron pedig a túlsúly a rákos megbetegedések esélyét is növeli.

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!