5 fenyegető veszély, amit a túlsúly okoz

Írta: ,

Természetesen nem állítjuk, hogy a karcsúság egészséges, hiszen a túlzásba vitt diéta is egyértelműen betegségekhez vezet. Az viszont tény, hogy a komolyabb túlsúly rettentően veszélyes, és nem csupán egészen kellemetlen, hanem halálos problémákkal is járhat!

Szívbetegségek Kép forrása: kanelaylimon.blogspot.hu

A túlsúly vérnyomásproblémákat okoz, ugyanis a testtömeged növekedésével a zsírszövet is halmozódik a testedben. Ez azt jelenti, hogy a szívedre nagyobb feladat hárul, hiszen a zsírszövetet szintén el kell látni oxigénnel és tápanyaggal. Ezzel párhuzamosan nő a testedben a vér mennyisége, és ez még több munkát hárít a szívedre. 

Időnként ez a folyamat természetes formában is végbe megy, pl. várandósság idején, de ha éveken, évtizedeken keresztül fennáll, akkor bizony nagyon kellemetlen és veszélyes problémákat okoz. 

Cukorbetegség

A cukorbetegségre sokan csak legyintenek, tekintve, milyen sokan élnek ezzel a problémával. Az persze tény, hogy manapság már van rá mód, hogy javítsanak a cukorbetegek állapotán, ám ez gyakran drasztikus diétával és mindennapos injekciózással párosul.

Erre bizonyára te sem vágysz!

Emellett pedig kevesen foglalkoznak a cukorbetegség többi kellemetlen tünetével is, mint a lassabban gyógyuló sebek (amik akár fekélyekké alakulhatnak és amputációhoz is vezethetnek), a bőrgombásodás, vagy az extrém esetben előforduló vakság.