8 felkapott étel, amit érdemes elkerülnöd egészséged szempontjából

Sándor Alexandra
Írta: ,
8 felkapott étel, amit érdemes elkerülnöd egészséged szempontjából
„Akadnak köztük olyanok, amelyeket eddig egészségesnek hittél, ám valójában tele vannak zsírral vagy adalékanyagokkal... Esetleg mindkettővel” – figyelmeztetnek az amerikai táplálkozástudományi szakértők, akik összeállították a legveszélyesebb élelmiszerek listáját.
Konzerv paradicsom
Minden konzerv élelmiszer biszfenol-A-t tartalmazhat.
 
Ez a műanyag adalék ösztrogénszerű hormonvegyületként hat az emberi testre, éppen ezért az iparosodott társadalmakban megfigyelhető hormonproblémákat ezzel hozzák összefüggésbe.
 
Állagánál fogva a paradicsom különösen fogékony ennek átvételére.



Ne feledd: a paradicsommal önmagában semmi gond, itt a konzerv formával akad probléma!
Előrecsomagolt felvágott
Az alacsony kalóriatartalmú sonkafélék csábítóan hatnak a boltok polcain.
 
Ám a szalámival, a kolbásszal, a mortadellával és a párizsival együtt rengeteg sót tartalmaz, ami hosszú távon szív- és érrendszeri megbetegedéseket idézhet elő.
 
Emellett előfordulhat, hogy a felhasznált hús vegyi anyagoknak – például antibiotikumoknak – fokozottan kitett állatokból származik.