8 felkapott étel, amit el kell, hogy kerülj az egészséged szempontjából

Sándor Alexandra
Írta: , Frissítve:
8 felkapott étel, amit el kell, hogy kerülj az egészséged szempontjából
„Akadnak köztük olyanok, amelyeket eddig egészségesnek hittél, ám valójában tele vannak zsírral vagy adalékanyagokkal... Esetleg mindkettővel” – figyelmeztetnek az amerikai táplálkozástudományi szakértők, akik összeállították a legveszélyesebb élelmiszerek listáját.
Konzerv paradicsom
Minden konzerv élelmiszer biszfenol-A-t tartalmazhat.
 
Ez a műanyag adalék ösztrogénszerű hormonvegyületként hat az emberi testre, éppen ezért az iparosodott társadalmakban megfigyelhető hormonproblémákat ezzel hozzák összefüggésbe.
 
Állagánál fogva a paradicsom különösen fogékony ennek átvételére.



Ne feledd: a paradicsommal önmagában semmi gond, itt a konzerv formával akad probléma!
Margarin
Az állati eredetű vajjal szemben növényi olajat tartalmaz – aminek alapján egészségesnek kellene lennie.
 
Az előállítási folyamat során azonban rengeteg transzzsír kerül bele, ami a legkárosabb zsírsav-típus valamennyi közül, hiszen a sejtfalak károsításával hajlamosabbá teszi a szervezetet a gyulladásokra, egyes ráktípusokra és a leépüléssel járó betegségekre.