Fehér csíkok a csirkemellen: ezt jobb ha tudod róla!

Szirák Viki
Írta: ,
Fehér csíkok a csirkemellen: ezt jobb ha tudod róla!

Kép forrása: Wiktory/Depositphotos.com

Valószínűleg te is elég gyakran vásárolsz csirkemellet, de könnyen lehet, hogy egyetlen apró részlettel eddig nem voltál tisztában. A húson található fehér csíkok ugyanis több dologra utalnak az állat tartásával kapcsolatban.

Ha megnézted már közelebbről csirkemellen keresztbe futó, apró fehér csíkokat, biztosan te is elgondolkodtál azon, hogy mennyire normális (és egészséges) ennek jelenléte. Ezt egy olasz egyetem szakértői vizsgálták meg alaposabban, és rájöttek, hogy komolyabb jelentőséggel bír, mint bárki hitte volna.

Arra jutottak, hogy a fehér csíkokkal rendelkező hús többnyire jóval zsírosabb, mint az, amelyiken ez nem nagyon található meg; olyannyira, hogy a csirkemell normál zsírtartalmát akár 224%-kal megemelheti!

Ezek arra utalnak, hogy nem megfelelő táppal etették őket, ráadásul nagyon kicsi helyen tartották őket.

Gyorsan növekedési tempó

Szakértőket foglalkoztatni kezdte, vajon ezek egyáltalán miért jelentek meg a húsokon, hiszen korábban nem voltak jellemzőek, pláne nem ott, ahol az emberek maguk nevelték, majd vágták le az állatokat. Úgy vélik, az újabb szaporítási és nevelési technológiák játszanak ebben szerepet, amelyek miatt a csirkék lényegesen gyorsabban nőnek meg, és magasabb zsírtartalommal is rendelkeznek, mint a korábbi egyedek. Hogy ezt még tisztábban lássák, összehasonlították a csirkéket és pulykákat az 50 évvel ezelőtti állapotukkal. Azt vették észre, hogy ezek az állatok most, a modernebb világban feleannyi idő előtt érik el a két és fél kilós állapotot, és kétszer akkorák az eladáskor, mint évtizedekkel korábban.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!